Både korte og lange partier

Det var ikke så mange partier i tredje runde av klubbmesterskapet, men desto mer forskjellige var de.

Denne gang var det Zdenek som satt med hvite brikker mot stormester Johan-Sebastian. Zdenek valgte firespringerspill med løperen på c4. Da er som kjent Hvits åpningsfordel forsvunnet allerede etter fire trekk, men en jevn stilling mot en stormester er jo ikke ille. Derimot må det nok sies at det å spille 6 De2 (?) i stedet for å trekke løperen tilbake her, var i overkant publikumsvennlig av vår mann …

Datamaskinen anbefaler en forsiktig retrett (0,0), men Hvit sendte i stedet dronningen ut for å hjelpe, og da havnet de hvite offiserene i trøbbel.

I Fetsund-lokaloppgøret mellom Terje og Tom bygget begge spillerne opp hver sin gunstige posisjon, men uten å følge opp med det avgjørende kølleslaget. Først var det Terje som i denne stillingen burde ha spilt 13 Sxe7+ (+2) , men som i stedet nullstilte stillingen med 13 Sd5? (0,0).

Hmm, hvorfor så jeg ikke at dette ville vært et veldig bra bytte for Hvit …?

Deretter var det Tom som hadde mulighet til å overta initiativet ved å sende dronningen i aksjon med 18…Dh4! (-4) men som i stedet nullstilte med 18…De6? (0,0).

Tom hadde en stor mulighet her, men det endte med remis mellom sambygdingene etter 48 trekk.

Anders var «underdog» mot Ivar, men sto faktisk riktig fint (-1) i denne stillingen:

Anders (svarte brikker) hadde stått fint dersom han hadde gjemt kongen her.

Her ville 28…Kh7 ha vært et utmerket trekk for Hvit (-1), men Anders spilte det aggressive 28…f6?? (+6), og partiet var brått slutt med både hvits dronning og tårn på åttenderaden.

Ivar er nå i teten, hårfint foran GM Christiansen: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Lillestromklubbmesterskap2020-LillestromSjakklubb

Vi satser på at noen kommer innom mandagen i høstferien for å spille fjerde runde.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.