Stormester’n opp i teten

Runde 4 i høstens langsjakkturnering ble spilt på mandag, og GM Johan-Sebastian Christiansen benyttet anledningen til å gå opp i teten. Men det tok sin tid før partiet var ferdig, for Trond Jacobsen forsvarte seg lenge svært bra med Alekhines forsvar mot stormesterens 4-bonde-angrep. Christiansen måtte virkelig ta sjanser for å bryte igjennom, og skapte komplikasjoner med betydelig fallhøyde for begge parter. Dramatikken toppet seg i trekk 23. Med 23…Sxe4! her ville Trond ha hatt en klart bedre stilling:

Her er det mye som henger … og lett å trå feil.

I stedet ble det spilt 23…Dxd3? og pila gikk fra cirka -1,5 til + 1,5. Partiet var over seks trekk senere, men Trond fikk mye ros for sitt fine Alekhin-spill.

Ole Jørgen var omsider på plass ved brettet igjen, og hadde hvite brikker mot Zdenek på Bord 2. Ikke overraskende fikk vi der se Nimzo-Rubinstein-varianten i siiciiliansk. Ole Jørgen hadde hele veien et overtak, og han førte partiet til seier fra denne stillingen, som Stockfish sier er soleklart vunnet (+10) tross materiell likhet på brettet:

5 bønder og et tårn for begge spillere, men Hvit står allerede til vinst her.

Partiet mellom Anders og Audun endte remis, etter at spillerne var ute av teorien allerede etter to trekk. Ikke noe London-system denne gangen.

På bord 4 fikk Åge revansje mot Knut, i et jevnt, langt og spennende tårnsluttspill som fortjener grundig analyse i etterkant.

Her er hele tabellen etter 4 runder:

Vi merker oss at det er tre spillere som så langt har rating-prestasjon på over 2300 …

Femte runde spilles mandag 5 oktober kl 18:00. Vi har fått beskjed fra Kommunen om at Kafeteriaen er bortleid til andre den dagen, så Sjakklubben må bruke Møterom 4.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.