Gammelindisk blunderfest, og diverse annet

I fravær av fysisk flytting av trebrikker i Skedsmohallen, så får vi ta et blikk inn i cyberspace, der det i disse dager spilles sjakk på både høyt og lavt nivå. Min favorittvariant i disse dager er å spille med 1 døgns betenkningstid på Chess.com, der jeg til enhver tid har to eller tre partier gående. Og selv med lang betenkningstid kan man bli altfor kjapp med å gjøre sitt trekk …

I dette partiet spilte jeg gammelindisk forsvar med svarte brikker, min motstander ofret raskt to bønder, og etter et slurvete dronningtrekk havnet jeg under et voldsomt press. Datamaskinen hyler ut «Matt i 7» for Hvit her. Min motstander så imidlertid ikke hvordan angrepet skulle startes, og vi var raskt tilbake til 0,0. Hvordan vil du angripe med hvite brikker her i trekk 25?

Auda – her er det matt i 7 trekk. Men hvordan bør Hvit starte angrepet?

Søylen fortsatte å svinge opp og ned mens jeg konsekvent kjørte på med dronningen, og nok en gang var det Hvits tur til å trå feil. 27 Kd2?? var en blunder (0,0) mens 27 b3! vurderes til +7 her. Kompliserte saker:

Noen ganger er lykken bedre enn forstanden, og her slapp jeg av kroken enda en gang.

Hvordan endte det? Jo, etter mange flere gjensidige blundere ble dronningene byttet, og jeg spilte hjem en seier i 69 trekk, etter at Svarts tårn og fem bønder viste seg sterkere enn Hvits tårn, hest og 2 bønder. Hele partiet tok ca en uke.

Fra den absolutte verdenseliten tar vi med denne hyllesten fra Levon Aronian til min Fetsund-kollega Tom Dalbaks favorittåpning – Flodhesten:

Aronian følger trenden fra Skedsmohallen, og satser på Flodhest-åpningen! I dette partiet mot Nepo gikk det imidlertid ikke så bra …

Til slutt et annet vinstparti fra Chess.com. Her har jeg (Hvit) nettopp spist en svart hest, etter hasardiøst åpningsspill fra Svart. Svart har imidlertid skumle planer om å fange den hvite dronningen. Hva er den beste måten for Hvit å redde ut dronningen på her, for å føre partiet fram til vinst?

Hva var min elegante plan for å berge den Hvite dronningen?

5 kommentarer til “Gammelindisk blunderfest, og diverse annet

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.