Magnus Carlsen – Åge Ringstad: 1-0

Verdensmester Magnus Carlsen er i gang med forberedelsene til VM-matchen mot Nepo i november. Og som et meeeget interessant element i VM-forberedelsene, valgte Carlsen nylig å spille et bullet/lyn-parti på chess24 mot vår mann Åge Ringstad. Carlsen hadde hvite brikker og 1 minutt betenkningstid, mens vår mann hadde 3 minutter.

I beste Zdenek-tradisjon valgte Carlsen å spille kongegambit. Ringstad avslo gambiten, og etter 4 trekk var stillingen slik:

Avslått kongegambit i partiet Magnus Carlsen – Åge Ringstad (chess24, 22. oktober 2021).

Svarts stilling her er noe passiv, men i prinsippet mulig å holde (+0,5). Deretter gikk imidlertid noe galt for vår mann, og den svarte kongen endte opp sjakk matt på feltet c7 før 20 trekk var unnagjort. En klassisk miniatyr mot verdensmesteren, med andre ord.

Åge er en av klubbens raskeste spillere, og han tapte i hvert fall ikke på tid her. Ved partiets slutt hadde Magnus 40 sekunder igjen, mens Åge satt igjen med 1 minutt og 59 ubrukte sekunder. Diverse kameraer og kommentatorer får nok ta noe av skylda for at trekkene kom litt for fort.

Man skal være forsiktig med å trekke altfor mange konklusjoner etter dette ene partiet, men noe kan sies:

  • Kongegambiten er «back in business» (også Nepo har spilt denne åpningen nylig)
  • Dersom Carlsen og Nepo setter i gang med kongegambit i VM-matchen, så kommer det til å bli en særdeles underholdende VM-match.
  • Åge var rask, men det er alltid en som er raskere …
Sluttstillingen i partiet mot verdensmesteren.

2 kommentarer til “Magnus Carlsen – Åge Ringstad: 1-0

  1. Anders s. Jensen

    At Magnus har valgt Åge som sparingspartner, er ikke overraskende. Partiet ender jo også nesten helt likt !! Bare 2 bønder over til Magnus 😀

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.