Runde 4: Jevnt i teten.

Det var rekordmange sjakkspillere innom spillelokalet vårt denne mandagen. I turneringen ble det spilt på åtte bord, og i tillegg var det stor aktivitet av besøkende på tre andre brett i lokalet.

Det er nå meget jevnt i teten, der både Fredrik, Ivar, Thomas og Johan-Sebastian nå har 3 poeng, foran Zdenek og Vetle med 2,5 poeng. http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Lillestromklubbmesterskap2021-LillestromSjakklubb

På toppbordet ble det remis mellom Ivar og Fredrik. Selv om partiet bare varte i 25 trekk, så ble det tenkt meget hardt og lenge på de trekkene.

0,0 sier datamaskinen her. Så da var det nok greit med remis på toppbordet.

Remis ble det også mellom Enrique og Knut, mens Zdenek vant mot Ole Jørgen, og Thomas vant mot Trond. Tom vant et langt parti med den hvite «flodhest-åpningen» mot Filip.

Piotr var ny spiller i denne runden, og gikk offensivt ut med hvite brikker mot Vetle. Og i denne stillingen ville 17 Sxg7 ha gitt Hvit en liten fordel (+0,8). Men Piotr valgte i stedet å slå tårnet med 17 Sxf8?? som faktisk var et tapende trekk (-5). Hvits dronning ble fanget, og Vetle spilte deretter partiet stødig fram til nok en seier.

Det ville vært best å «bare» slå løperen på g7 her. Etter Sxf8? og Lxf8! fikk den hvite dronningen store problemer ….

Peder tok sin første seier i turneringen, etter raskt å ha fått en stor fordel i partiet mot Åge, og 10 Lg5! var et meget sterkt trekk (+3) i denne stillingen:

Hvits løper og e-bonde samarbeider godt her.

Det blir ikke noe sjakk i Skedsmohallen mandag 18. oktober.

Runde 5 i turneringen spilles mandag 25. oktober kl 18:00.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.