Runde 6: Fredrik rykker ifra feltet

Det var Fredrik mot Thomas på toppbordet i denne runden. Thomas startet med å akseptere Fredriks dronninggambit, og stod riktig fint etter 10-12 trekk. Men så i trekk 15 gikk noe galt for Svart. Stockfish sier at 15…Lc5 ville vært helt likt her:

«Ut med løperen» sier datamaskinen.

Men Svart spilte 15…Sc5? (+3) og Hvit fant deretter det riktige mottrekket 16 Dc2! og vant etter 27 trekk.

Oppgjøret mellom Vetle og Elvis startet med London mot Kongeindisk forsvar. Den svarte dronningen dro ut på tur alene, og i denne stillingen hyler Stockfish at Hvit ville hatt en kjempestor fordel (+5) etter det naturlige trekket 16 h3!

Noen ganger er det enkleste det beste.

Vetle prøvde imidlertid noe enda mer spektakulært, nemlig å starte et angrep umiddelbart med løperofferet 16 Lxf7+??. Det fungerte ikke så bra (-4). Elvis så sin mulighet, og spilte partiet hjem til seier etter 25 trekk.

Piotr ofret tidlig en løper for to bønder og et sterkt initiativ, men klarte ikke å trenge igjennom Terjes gammelindiske forsvar. Dag var «back in business» og nedspilte Zdenek med et fint angrep. Kveldens lengste parti var Knut mot Anders, der Anders til slutt vant etter 42 trekk.

En travelt opptatt Ivar måtte ta en fraværsremis i denne runden, mens Filip fikk walk-over. Før siste runde leder dermed Fredrik med 4,5 poeng, foran Ivar med 4,0 og duoen Thomas og Anders med 3,5 poeng.

I gruppen under 1500 ratingpoeng, leder nå Fetsund-duoen Tom og Terje med 3,0 poeng, et halvt poeng foran Vetle. Her er hele tabellen:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Lillestromklubbmesterskap2021-LillestromSjakklubb

Siste runde spilles mandag 8 november kl 18:00. Det gis ikke fraværsremis i siste runde. Dette blir en spennende avslutning!

Og når det gjelder toppbordet i siste runde? Jeg gjorde nettopp en trekningssimulering for Runde 7 i Turneringsservice med fem ulike oppmøtescenarier. Bare i ett av de fem scenariene sa datamaskinen at Fredrik og Ivar skal møtes i siste runde.

2 kommentarer til “Runde 6: Fredrik rykker ifra feltet

 1. Anders s. Jensen

  Morsomt med simulering. Men du kunne jo røpe litt om bordene nedover. Ikke ofte vi kan «forberede» oss her i klubben.
  Skjønner at det uansett bare er vis/vis oppsett.
  Men hva er høyst sannsynlig oppsett, på topp 3. Bordene ?

  Svar
  1. Terje Wahl Innleggsforfatter

   Oppmøtet vil selvsagt påvirke trekningen av siste runde. På den annen side ønsker vi vel ikke at komplette trekningssimuleringer skal påvirke oppmøtet i siste runde.

   Det som er spesielt i år, er at de to høyest ratede spillerne ikke har møtt noen av de fire høyest plasserte spillerne når en runde gjenstår. Dette vil datamaskinen måtte ta hensyn til i trekningen av siste runde.

   Siden jeg selv er involvert i tetstriden i den laveste ratingklassen, så bør jeg ikke ha noen fordel av å kunne kjøre Turneringsservice her hjemme. Kan derfor nevne her at i noen oppmøtescenarier blir det Terje mot Tom i Runde 7, mens i andre oppmøtescenarier møter Terje og Tom andre motspillere.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.