Fin rating-framgang for Trond

Vårt medlem Trond Jacobsen gikk 10 poeng fram på FIDEs ratingliste i langsjakk ved månedskiftet nylig. Dette fine resultatet ble oppnådd i en turnering i badelandsbyen Bosa på Sardinia i begynnelsen av oktober. Trond vant fire partier, tapte to partier, og måtte stå over siste runde for å rekke flyet hjem til Norge:

«Hvilket var litt synd da jeg dermed gikk glipp av pengepremie på 100 euro med de fire seirene jeg fikk på de seks rundene jeg spilte».

Turneringen ble vunnet av en italiensk 2500-spiller. Tronds tap kom mot en FM fra Frankrike (2288) og en ung italiener med 1969 i FIDE-rating.

VI skal ta med en stilling fra partiet i 6.runde mot Mirko Guerra fra Italia med 1722 i FIDE-rating. Her er Tronds kommentar:

«I kampen min mot Mirko Guerra var det jo fint at jeg forsto i trekk 30 at når jeg har to bønder over er det flott å kunne ofre en av dem for å bytte dronninger. Da vil jeg fremdeles være bonde over i et kongesluttspill dersom italieneren byttet tårnene i etterkant for å fjerne den ene av mine to ekstrabønder, hvilket han gjorde. Etter dette var det grei skuring».

Stockfish vil helst beholde dronningene på brettet, men Trond sitt trekk 30…De3 var et meget godt praktisk valg (-3).

Det var 36 deltakere i turneringen, fra totalt 8 land. Betenkningstiden for denne turneringen var 100 minutter på hele partiet + 30 sekunder tillegg per trekk.

Trond fulgte opp med en fin seier i lagkampen borte mot Bærum sist helg, og ligger før siste runde også an til ytterligere rating-økning i klubbmesterskapet vårt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.