Ivar ble klubbmester!

Klubbmesterskapet 2021 er neeesten ferdigspilt, men siden det ble et hengeparti mellom Zdenek og Knut, så må vi vente noen dager til før endelig sluttstrek settes. Men ingen av dem kan ta igjen Ivar Chavannes som endte på 5,0 poen. Og dermed kan vi utrope Ivar til årets klubbmester her på Lillestrøm.

I siste runde møttes Fredrik og Ivar på toppbordet, der Ivar måtte vinne med svarte brikker for å ta tittelen. Det gjorde han, i et parti der Fredrik kjørte på med et Trompowsky-angrep. Det var en komplisert stilling der Stockfish sier at 18 Sxf7 i denne stillingen ville vært helt likt (0,0). Fredrik spilte imidlertid 18 Sh7? hvorpå Ivar fant vinnertrekket 18…e4! (-4).

Den hvite hesten fulgte ikke pilens retning, og deretter hadde Svart kontroll på toppbordet i siste runde.

Dagenes mest publikumsvennlige oppgjør var tittelkampen i B-klassen (rating under 1500) mellom Terje Wahl og Tom Dalbak. Tom hadde best kvalitet før partiet, kunne klare seg med remis, og startet med flodhest-åpningen. Terje ofret tidlig (korrekt!) en hest, og deretter kom den andre hvite hesten for å kle den svarte kongen helt naken:

19 Sxg7! var korrekt spilt og Stockfish sier +8, men likevel ble det ikke matt …

Det lå en matt i luften, men Terje fant ikke vinnertrekkene, Tom fikk mobilisert resten av sine offiserer, og partiet ebbet ut med evigsjakk etter 29 trekk, der den svarte kongen reddet seg ved å hoppe mellom feltene f6 og f7. Siste sjanse for en knock-out var i trekk 22:

Stockfish sier 22 Tg4! (+6) mens Hvit spilte det naturlige Tae1? (+2)

I de øvrige partiene vant Thomas mot Anders, Enrique vant mot Vetle, og Filip vant mot Piotr. Hengepartiet mellom Zdenek og Knut må spilles ferdig i løpet av denne uken for at klubben skal kunne rapportere inn turneringsresultatene tidsnok til Norges Sjakkforbundet for FIDE-rating. Sannsynligvis spilles partiet ferdig fredag, dersom spillerne ikke blir enige om resultatet før konvolutten med det hemmelige trekket åpnes.

Vi tar en endelig oppsummering av resultatlisten når tabellen er komplett:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Lillestromklubbmesterskap2021-LillestromSjakklubb

2 kommentarer til “Ivar ble klubbmester!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.