To seniorer på tur

Enrique og Terje W deltok på Hurtigsjakk-NM for seniorer denne helgen. Turneringen gikk i Drammen. Det var 30 deltakere i klasse 50+ (der våre to deltakere spilte) og 26 deltakere i klasse 65+. Et meget bra gjennomført arrangement. Betenkningstiden var 20 minutter + 10 sekunder.

Enrique stilte med en FIDE-hurtigsjakk-rating på «bare» 1245, men viste at han har mye mer inne. 5 seire og 4 tap var en prestasjon på over 1600, og ga en 14.plass og en framgang på 66 ratingpoeng:

I Runde 7 briljerte Enrique med å ofre tårn for bonde, og jaget deretter den hvite kongen rundt til sjakk matt langt ute på brettet.

Terje scoret 3/9 i turneringen, og hentet 4 nye ratingpoeng hjem til Lillestrøm:

Jeg skal hilse til gamle kjente fra vårt tidligere medlem Ståle Nilssen, som nå spiller for Asker.

Det er ikke noteringsplikt i hurtigsjakk, men jeg prøvde å notere ca 25 trekk i noen av partiene, før tidsnøden ble altfor alvorlig. I partiet Svein Dale (1696) – Terje Wahl (1213) hadde jeg en meget fin stilling etter Hvits 28. trekk:

Jeg stod best her (-1,7) her, men spilte bort hele fordelen da jeg sluttet å notere, og tapte til slutt partiet.

Også i Runde 2 stod jeg best (+0,8) der noteringsskjemaet slutter etter 27 trekk – og tapte på tid i en dramatisk avslutning med gjensidige matt-trusler. Sånt skjer.

Her er hele turneringen: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=NMihurtigsjakkforseniorer2021-Konnerudsjakklubb&group=Senior+%2b50&snr=28

Mandag 15. november er det ikke sjakk i Skedsmohallen. Men mandag 22. november blir det lynsjakk-turnering i klubben.

1 kommentar til “To seniorer på tur

  1. Dag Ulvin

    Alltid morsomt at klubbens spillere deltar i turneringer utafor klubben. Spesielt med fine resultater som disse, gratulerer! Åpenbart er dere underrata begge to.

    Merker meg dere begge spilte mot Ståle Nilssen, tidligere medlem i LSK, med resultat 1.5/2. Han har fortsatt litt Lillestrømtilknytning via tidligere arbeidsplass Urmaker Jakobsen i Lillestrøm sentrum. Fint klubben stjal litt rating fra ham 🙂

    Tidligere Strømmenspiller Cato Bekkesletten er også på motstanderlista, en gang i tiden en ganske god spiller med rating ca 1800 mener jeg å huske.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.