Noen glimt fra hengepartiet

Partiet mellom Audun (hvite brikker) og Enrique i Runde 4 var et forrykende oppgjør som fortjener noen kommentarer i etterkant.

Etter noen sicilianske forpostfektninger med en helt jevn stilling etter 14 trekk, gikk Hvit i angrep med det aktive, men noe tvilsomme bondeframstøtet 15 f4?!

Stockfish er ikke overbevist (-1,9) og Svart hadde et overtak.

Hvit angriper med f-bonden, men Svart har mye ressurser å forsvare seg med.

Partiet jevnet seg ut, men så i trekk 29 klinket Audun til med nok et spennende/tvilsomt bondeframstøt …

Hvit har nettopp spilt 29 a4? og Svart har plutselig et stort overtak.

Svart var riktignok en kvalitet under, men hadde god kompensasjon og en kantbonde langt framme. I trekk 31 ville det anbefalte trekket 31…Sd2! ha gitt Svart et stort overtak (-4,8):

I stedet ble spilt 31…Se5? og stillingen var helt jevn igjen.

Tiden gikk, de andre partiene ble ferdigspilt, og det nærmet seg hengeparti mellom Audun og Enrique. Hvit var nå en ren kvalitet over, men Svart kunne fortsatt berge remis. I denne stillingen ville 57…Sf6 ha vært et godt trekk …

Fortsatt mulighet for remis her.

I stedet ble spilt 57…Se7?? (matt i 18) som plasserer hesten for langt unna begivenhetenes sentrum. Partiet ble avbrutt i denne stillingen, etter at Hvit hadde lagt inn en tårnsjakk på a2:

Hengeparti-stillingen i Runde 4.

Svarts hemmelige trekk var 58…Kf1 men stillingen er vunnet for Hvit i alle varianter (Stockfish sier matt i 17 trekk), og partiet ble oppgitt neste dag.

Enrique var uratet i langsjakk da dette partiet ble spilt, men kommer tross dette tapet til å få en fin rating på FIDEs langsjakk-liste i mai.

Én kommentar til “Noen glimt fra hengepartiet

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.