Skuffende oppmøte, men gode partier

Det ble et skuffende oppmøte denne mandagen med bare 7 spillere. De tre partiene som ble avviklet var Vetle – Zdenek, Anders – Audun og Thomas – Ivar med Filip som den uheldige WO-spiller.

Vetle – Zdenek ble et intenst angrepsparti fra begge parter der kongesikkerhet ikke stod i høysetet. Til slutt fikk Zdenek inn seieren med bedre koordinerte brikker og en taktikk.

Anders – Audun så tidlig ut til å gå Audun sin vei etter at han fikk inn en kombinasjon som byttet inn to offiserer i et tårn, bønder og en åpen konge. Men så tok Anders over med springerne sine, som resulterte i den noe sjeldne tårn og bønder for to springere. Her var det kritisk å være veldig direkte og aktiv for å hindre sort å etablere kongen ved fribøndene og stoppe de fra å rulle fremover. Til slutt spaserte bøndene til Audun inn og avgjorde. Jensen-Kvam Her er den kritiske stillingen der hvit må hindre sort i å få med kongen. Te1! og så Sd4, og hvis nødvendig stoppe c-bonden med Sc2 før egen konge kommer bort og hjelper til.

Thomas – Ivar gikk ut live og er tilgjengelig via menyen. Her fikk Ivar en angrepsmulighet og direkte evigsjakk om ønskelig etter det noe unøyaktige h3 fra undertegnede som totalt glemte at dronningen var plassert på c8. I forviklingene som fulgte endte hvit opp med offiser for en bonde, men svært svekket kongestilling. Ivar fikk en mulighet til å utligne underveis, men den var vanskelig å finne ettersom svart var nødt til å omstille og gi bort den ene av sine gode løpere for hvits springer.

2 kommentarer til “Skuffende oppmøte, men gode partier

  1. Terje Wahl

    Takk for vel gjennomført runde og oppdatering. Jeg er tilbake neste runde.
    Meget jevnt i den gruppen som hadde rating under 1500 ved turneringens start.
    Det skal vel føres opp noen fraværs-remiser også i Runde 5?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.