Landsturneringen runde 1 og 2

Da er årets Landsturnering i gang, stedet er Kongsvinger, og i underkant av 400 spillere er involvert. Fra Lillestrøm er det 5 deltakere denne gangen.

Ludy Helsio Sousa (2225) deltar i den meget tøffe «Kandidat-for-Elite»-klassen. Her har det dessverre blitt to tap i innledningen for vår mann.

Etter to runder har Trond Jacobsen (1700) en seier og ett tap i Klasse 2. I samme klasse har Enrique Llorca Domenech (1621) startet med ett tap og en remis.

Også Tom Dalbak (1259) i Klasse 4 og Terje Wahl (1287) i Senior 65+ år har 0,5 poeng etter de to første rundene. Det kunne vært mer, for i dag stod Tom offiser over da han gikk på et «arbeidsuhell» mot slutten av partiet. Og Terje har faktisk stått best etter ca. 30 trekk i begge partiene mot høyt ratet motstand, men det har buttet litt mot slutten.

Det avgjørende øyeblikket fra partiet T Wahl (1287) – J Synnestvedt (1813). Her ville både 34 b5 (+1,6) og 34 g4 (+1,2) ha vært gode trekk. Det er ikke lett å forklare i etterkant hvorfor jeg spilte 34 Sxd5? (-3) her. Svart fikk etter hvert byttet dronninger, og styrte deretter partiet trygt til seier etter 62 trekk.
Partiet L T Andersen (1681) – T Wahl (1287) endte remis etter at hvits dronning ble byttet mot to tårn etter det tvingende tårntrekket 33…T8e3?! Datamaskinen sier at det rolige tårntrekket 33…Te7 ville vært bedre (-1,3).

Det kommer flere oppdateringer her på nettsiden utover i NM-uken.

2 kommentarer til “Landsturneringen runde 1 og 2

  1. Terje Wahl Innleggsforfatter

    Det ble ingen seire til Lillestrøm i tredje runde, men både Tom og Enrique klarte remis. Og så kommer vi nok sterkt tilbake i tirsdagens viktige dobbeltrunde …

    Svar
    1. Trond Jacobsen

      Det viktigste er å komme til mulighetene, så vil man forhåpentligvis sette ballen i mål neste gang sjansen byr seg. I gårsdagens tapsparti mot turneringslederen brukte jeg nesten en halvtime på å vurdere plan A (bli kvitt en skummel springer, men potensielt ødelegge egen kongestilling) eller plan B (hindre denne springeren å komme inn i stillingen, men svekke den sentrale bondestrukturen). Jeg valgte feilaktig plan B og det viste seg at plan A holdt remis ganske greit. I dagens tapsparti hadde jeg nådd tidskontrollen på 40 trekk og fått en halvtime på resten av partiet. Jeg brukte her tjue minutter på å velge mellom to ulike planer: plan A (prøve å få til evigsjakk i trekk to (motstanderen har ett trekk først og kan sjakke meg), men dersom kongen klarer å flykte vil man tape umiddelbart) eller plan B (prøve å skape angrep med egne bønder da fribønder jo alltid skal fremover?). Jeg valgte igjen feilaktig plan B, mens plan A ville ført til evigsjakk og remis. Så får man satse på at man igjen kan skape sjanser i morgendagens partier og at man er modig nok til å gå for seier dersom stillingen krever dette.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.