Landsturneringen runde 8 og 9

Så er Landsturneringen 2022 ferdig spilt. Den kan i korte trekk oppsummeres med at Simen Agdestein gjorde det veldig bra (norgesmester i både langsjakk og lynsjakk) og at Lillestrøm Sjakklubb ikke gjorde det så veldig bra.

Best av våre ble Tom Dalbak (1259) med 22. plass i Klasse 4 etter to seire, fire remis og tre tap, og en liten framgang på ratingen. Her er noen glimt fra Tom sitt vinstparti i runde 8 mot Tormod Thingstad (1320). Også i dette partiet spilte Tom «flodhest-åpningen» med svarte brikker.

En fullvoksen flodhest har breiet seg ut på den svarte siden av brettet, og er klar til kamp .

Hvit hadde noen muligheter til å bryte igjennom, men gikk så på en skikkelig løpergaffel fra flodhesten:

Tom får inn en løpergaffel, og avgjør partiet i runde 8.
Forrige gang spilte Tom i Klasse 5, og han kan være godt fornøyd med sin innsats i Klasse 4 i år. (Foto: Anniken Vestby)

Terje Wahl (1287) spilte i den eldste klassen i år, og fikk walk-over i den siste runden. I runde 8 ble det tap mot Tore Reppen (1575) fra Kongsvinger, etter at vår mann lenge stod best i partiet. Denne interessante stillingen oppstod i trekk 24, etter at Hvit har slått inn med sjakk:

Svart står fortsatt best, men her sier faktisk Stockfish at det eneste trekket som fortsatt gir en fordel, er å doble bøndene på f-linjen!

  • 24…gxf6 (-0,8)
  • 24…Dxf6 (0,0)
  • 24…Sxf6 (0,0)

Terje slo tilbake med hesten, og fordelen forsvant. Noe senere i partiet bukket vår mann en kvalitet på et overoptimistisk tårnframstøt, og tapte partiet etter 51 trekk. Dermed ble det med to remiser, en walk-over og resten tap, samt en rekke misbrukte muligheter i gode stillinger. Og en liten tilbakegang på ratingen.

Klasse Senior 65+. Terje Wahl (lengst fra kamera) var både yngst og lavest ratet i klassen. (Foto: Anniken Vestby)

Da Enrique Llorca Domenech i vinter meldte seg på til Landsturneringen, var han uten FIDE-rating og ble plassert i Klasse 4. Etter klubbmesterskapet i Lillestrøm og NM for klubblag, stod han plutselig med en rating på 1621 før Landsturneringen, og ble dermed flyttet opp i Klasse 2. Der ble det tøff motstand i år. Etter tap i et langt parti i siste runde, ble sluttresultatet en 38. plass med en seier, to remis, en walkover og fem tap.

Enrique venter på hvit-spillerens neste trekk i siste runde, med Dag som tilskuer. Hvit står en bonde over her, men datamaskinen sier at det fortsatt er en jevn stilling. (Foto: Zdenek Barton)

Én kommentar til “Landsturneringen runde 8 og 9

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.