Thomas tar en titt på høstens turneringsmuligheter

Sommeren er over halvveis, landsturneringen unnagjort, oppstart høsten er ca en måned unna og Sjakkforbundets turneringskalender har fått en del spennende turneringer lagt til. Jeg tar en titt og sier noe om hvilke jeg kunne tenke meg til å spille i kronologisk rekkefølge. Her vurderes hovedsaklig de som er på Østlandet/kjøreavstand samt et par turneringer jeg vurderer uansett. Dette er en liste kun bestående av langsjakk. Hele seks mulige helger så langt, som er det beste tilbudet på noen år. Forhåpentligvis kan vi klare å organisere en fellestur til en av disse til høsten. Kommenter med din favoritt 🙂

Gjøvik GP 2022 19.08 – 21.08
Først ut er Gjøvik Grand prix. Dette er en klassisk 5-runders 90 min + 30 sek turnering som har vært arrangert en del år under kyndig ledelse av Øystein Brekke. Mulighet for å få en WO-remis på fredag og spille lørdag og søndag. Det arrangeres en sosial turnering av lyn/handicap format lørdag kveld. Denne vurderer jeg sterkt å spille for å få en kick-start på sesongen. To grupper o/u 1600.

Kragerø GP 02.09 – 04.09
Kort tid etter Gjøvik er det Kragerø GP. Kragerø har hatt en del flere deltakere enn de fleste andre GP-turneringene de siste årene og her har man muligheter til å møte svært sterke spillere normalt sett. Denne har det noe ny-populære formatet: 2 hurtig-runder fredag + 4 langsjakk lørdag og søndag. To grupper o/u 1600.

Porsgrunn GP 23.09 – 25.09
Klassisk 5-runders langsjakk. Har allerede en del påmeldte deltakere, så dette kan bli en fin turnering. To grupper o/u 1600. Denne blir antakelig droppet på grunn av neste turnering.

Oslomesterskapet 2022 30.09 – 02.10
Dette er 5 runder langsjakk som kvalifiserer til mesterklassen i neste landsturnering eller kandidat elite? Litt usikker. Tre grupper: over 1800, 1799 – 1400 og under 1400. Legg merke til at vi tilhører Oslo og omegn krets og hvis man har ambisjoner om å bli kretsmester er dette muligheten.

Sandefjord GP 21.10 – 23.10
To runder hurtigsjakk og 4 runder langsjakk. To grupper o/u 1600.

OSS Klassiske 2022 04.11 – 06.11
5 runder langsjakk i OSS sine lokaler i Bogstadveien. Alle spiller i en gruppe. Alltid klønete å parkere her, men om man har nærhet til kollektivt er det genialt.

Bodø GP 04.11 – 06.11
5 runder langsjakk i Bodø. Her er det tre grupper: >= 1800, 1799 – 1400, < 1400. Denne vurderer jeg å reise til. Vil antakelig tilby en del spillere man ikke er vant til å møte og kan bli en bra tur og avslutning av langsjakk-sesongen.

4 kommentarer til “Thomas tar en titt på høstens turneringsmuligheter

  1. Terje Wahl

    Turneringene i Oslo-området kommer tett som hagl denne høsten, ja, og i november har de til og med klart å legge både Seriesjakken, Hurtig-NM for Seniorer og NTG-Hurtigsjakk til samme helg!
    Når det gjelder langsjakk, så kommer jeg også i høst til å dra innom OSS på torsdagene etter jobben for å spille i klubbturneringen der. Så jeg vil nok prioritere en-dags turneringer med lynsjakk eller hurtigsjakk i helgene.

    Svar
  2. Trond Jacobsen

    Det er tydelig at jeg trenger spilltrening og forsøker å gjøre noe med det nå i en 9-runders i Sitges utenfor Barcelona. Har foreløpig 3.5 på 7 runder, med 50% score. Har to matchballer til å få 4,5 poeng og totalt 50% score i turneringen. Litt bedre prosentscore enn i NM i Kongsvinger, med andre ord. Skulle jeg vinne i morgen så gir jeg meg selv også muligheten til å få 5,5 på 9 runder. Det har jeg aldri fått før i en 9-runders (persen er 5 av 9 under NM i Larvik (2019) i klasse 2. Noen ratingfremgang blir det imidlertid ikke denne gangen heller. Underratede barn som slår 2000-spillere er ikke så lett å ta knekken på og ingen gullgruve for ratingprestasjonen min. Ratingen får imidlertid leve sitt eget liv. Den går vel opp igjen på et eller annet tidspunkt. Har for øvrig meldt meg på Gjøvik, Sandefjord og OSS, i tillegg til å være med på klubbturneringen på Lillestrøm, så da vil jeg uansett få nye muligheter til å bevise at jeg kan spille sjakk. Iallfall til en viss grad.

    Svar
  3. Terje Wahl

    I dag (fredag 5. august) starter NTG Langsjakk, en fem runders turnering denne helgen. Enrique er påmeldt fra Lillestrøm, i klassen over 1600.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.