Vårsesongen 2023

En foreløpig terminliste for vårsesongen er nå lastet opp her på nettsiden, klikk på «Terminliste» på venstre side for å se den. (Det gjenstår et par mandager i juni der vi ikke har bestemt programmet enda, og en utsatt lagkamp i Østlandsserien 1.divisjon der spilledato ikke er fastsatt enda).

Mandag 9. januar kl 18:00 ønsker vi både medlemmer og andre sjakk-interesserte velkommen. Vi lodder stemningen blant de frammøtte om vi skal spille lynsjakk eller hurtigsjakk denne kvelden. Nye folk får mulighet til å prøve seg der før de bestemmer seg om de skal bli medlem i klubben.

Vårturneringen i langsjakk vil gå over 7 runder, med mulighet for at spillere kan møte hverandre to ganger. Turneringen blir som vanlig FIDE-ratet. Første runde spilles 23. januar, og turneringen avsluttes i mai. Siden resultatene skal rapporteres inn til FIDE hver måned, så har vi lagt inn noen dagers margin for å kunne fullføre eventuelle hengepartier før månedens slutt.

Det blir en FIDE-ratet turnering i en av fartsdisiplinene i både februar, mars, april og mai.

Ellers er terminlisten ganske preget av at vi har to lag i aksjon i seriesjakken, og på mandagene etter seriesjakk-helg spiller vi lynsjakk uten rating, og kommenterer høydepunkter (eller nedturer) fra seriesjakk-runden.

Det er fortsatt mandager kl 18:00 som er vår klubbdag i Skedsmohallen.

NB: FIDE og Sjakkforbundet har kommet med en regelendring: Ved ulovlig trekk i hurtigsjakk blir nå tidsstrafffen bare 1 minutt (tidligere var det 2 minutter).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.