Tre T’er i teten etter to runder

Trond Jacobsen, Tobias Nilsen og Thomas Ager Ryen står med full pott etter andre runde i klubbens vårturnering. Et halvpoeng bak følger trekløveret Pronstad, Aannestad og Jensen, som alle har stått over en runde.

Det ble spilt på syv bord i andre runde, og ingen av partiene endte remis! Her er tabellen: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromVar2023-LillestromSjakklubb

Tobias slo Zdenek på toppbordet i et meget spennende og originalt parti i Rubinstein-siciliansk. Dette var Tobias sitt femte langsjakkparti mot ratet motstand, og når FIDEs datamaskiner får tygget ferdig på denne runden, så skal det nok bli en meget bra FIDE-rating for Tobias ved kommende månedsskifte.

Sluttstillingen. Tobias spilte datamaskinens anbefalte trekk Te7! og her gikk Zdenek tom for tid på klokka. Stockfish sier for øvrig matt i 13 trekk deretter.

Det avgjørende punktet i partiet var i trekk 28. Med 28…Lg7 ville det fortsatt vært ganske jevnt (+0,5) mens forsvarstrekket 28…Tb7? ikke var så bra (+4).

Svart kunne ha avverget angrepet i denne omgang med Lg7 men spilte i stedet Tb7. Derfra spilte Hvit et perfekt gjennomført angrep.

Vi tar også med stillingen der Filip tok kontroll i partiet mot Einar med en fiks mellomsjakk:

Hvit legger inn mellomsjakken Lxh7+ før løperen på f3 slås, og den svarte kongestillingen rakner (+3).

Mandag 20. februar er det avslappende lynsjakk i Skedsmohallen kl 18:00 for de som ikke er travelt opptatt med vinterferie på fjellet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.