Februar

Thomas Pronstad var best i lynsjakken mandag 6. februar, med 7,5 av 8 mulige poeng, foran Per Emil (6,0), Anders og Ole Jørgen (begge 5,5). Her er hele resultatlisten: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromLynurated2023-LillestromSjakklubb

Før lynsjakken studerte vi et par partier fra helgens seriesjakk-runde. Vi tar her med denne interessante stillingen fra lørdagens 1.divisjonskamp mot Stjernen, der Elvis Chikwati hadde svarte brikker mot en høyere ratet motstander på det nederste bordet:

Fra remis-partiet Lien – Chikwati.

Det riktige trekket her fra vår mann ville vært 31…a5! som kraftig begrenser Hvits mulighet for motspill (-3). I stedet ble spilt 31…Sd5? 32 a5! og med det var stillingen helt jevn.

Lillestrøms deltaker i OSS Vårturnering tok en litt heldig seier torsdag denne uken, etter at motstanderen gjorde feil i denne ganske kompekse stillingen:

Fra partiet Graff – Wahl (0-1) i OSS C-klassen.

Det riktige trekket for Hvit ville her vært så slå hesten (som beskytter den svarte dronningen), med et fortsatt jevnt parti deretter. I stedet ble det dronningbytte umiddelbart med Dxf4? Sxf4! som ga meg både en gaffel-mulighet på f5 og trussel mot den hvite bonden på d4.

I dagene 10 – 12 februar spilles NM for kvinner og jenter på Hamar. Vår klubbkamerat Tien har med sine to døtre Chloe og Thea der, de stiller i henholdsvis miniputt- og mikroputt-klassen. Vi ønsker lykke til! Her er linken til resultatene derfra: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NMforkvinnerogjenter2023-GrevelokkaSjakklubb

Andre runde i vår FIDE-ratede klubbturnering spilles i Skedsmohallen mandag 13. februar kl 18:00.

Én kommentar til “Februar

  1. Terje Wahl Innleggsforfatter

    Vi gratulerer Thea Alexandra Homtako med NM-gull i mikroputt-klassen i NM for kvinner og jenter denne helgen! Også storesøster Chloe Elisabeth gjorde en fin innsats med 4.plass i den sterke miniputt-klassen. Jentenes pappa er Lillestrøm-spiller Tien Duc Nguyen.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.