Spenning i seriesjakken

Denne søndagen ble spilt tredje siste runde i Østlandsseriens 1.divisjon, og nest siste runde i 4.divisjon.

For Lillestrøm-1 ble det et klart tap borte mot serieleder Bærum i Sandvika. Sluttresultatet ble 4,5 – 0,5 etter at Ivar klarte remis mot FM Petter Stigar på tredjebordet. Bærum hadde et meget sterkt lag, med en innhentet GM fra Bulgaria på førstebordet og sterke 2131 i rating nede på femtebordet!

Alle resultatene i denne runden ser du her: http://tournamentservice.com/pairings.aspx?TID=Ostlandsserien22231div2022-NorgesSjakkforbund

På tabellen ser det ut til at Bærum vil storme videre mot en suveren seier i divisjonen. Mer spennende er det i bunnen mellom Hønefoss, Lillestrøm og Tønsberg. Vi har fortsatt ett lag bak oss på tabellen: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Ostlandsserien22231div2022-NorgesSjakkforbund

I de to siste rundene i førstedivisjon skal Lillestrøm-1 møte henholdsvis Akademisk (borte ) og SOSS (hjemme). Dette er to sterke lag, som nå ligger på henholdsvis tredje- og fjerdeplass. I aller siste runde møtes Tønsberg og Hønefoss i innbyrdes oppgjør, så dette blir spennende.

I fjerdedivisjon vant Lillestrøm-2 bortekampen mot Nes-2 med sifrene 1,5 – 2,5 etter at både Åge og Terje vant med svarte brikker, og Filip spilte remis på tredjebordet. Enrique tapte et langt parti på førstebordet.

I denne divisjonen spilte de to ledende lagene Offerspill-6 og Indre Østfold-2 uavgjort 2-2, og dermed er intet avgjort i denne divisjonen. Lillestrøm-2 ligger på en klar tredjeplass, og vil passere Offerspill-6 med seier i innbyrdes oppgjør i siste runde. Her er tabellen: https://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Ostlandsserien22234div2022-NorgesSjakkforbund&group=Avd%20D

Vi tar med det avgjørende øyeblikket fra det aller nederste bordet i 4.divisjon:

Lillestrøm-seier på bortebane: Den hvite dronningen jages bort, og løperen på h4 faller i neste trekk. (Brauter – Wahl 0-1)

Mandag 6. februar blir det gjennomgang av noen partier fra seriesjakken kl 18:00, og deretter spilles en uratet lynsjakkturnering fra kl 19:00.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.