En god dag for de hvite brikkene

Det var hvit-spillernes store dag da runde 5 i klubbens vårturnering ble spilt mandag 17. april. Filip og Knut holdt remis mot de høyere ratede spillerne Zdenek og Sveinung på bord 2 og 3, mens både Åge og Terje vant, mot henholdsvis Ole Jørgen og Tommy, på bord 4 og 5.

Partiet mellom Åge og Ole Jørgen startet for øvrig ut i nesten lynsjakk-tempo, og plutselig hadde Åge vunnet med et hardt angrep mot den svarte kongen.

På toppbordet utkjempet Tobias Nilsen (hvit) og Trond Jacobsen et langt og dramatisk oppgjør, der hvit til slutt vant etter 49 trekk. Trond var lenge under hardt press, og spilte de siste ti-tolv trekkene på 30 sekunders tidstillegg.

Tobias starter angrepet som endte med matt 20 trekk senere.

Thomas Ager Ryen leder fortsatt turneringen etter en fraværsremis i det fine vårværet denne mandagen, et halvpoeng foran Tobias og Trond.

De to siste rundene spilles mandag 8. mai og mandag 15. mai. Det er nå slutt på muligheten for fraværsremis i denne turneringen. Intet er avgjort i tetstriden, der hele fem spillere nå er innen ett poengs rekkevidde fra ledende Ryen. I gruppen med rating under 1500, så har nå både Filip og Åge 3 poeng, mens Knut og Terje følger like etter med 2,5 poeng. Her er hele tabellen: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromVar2023-LillestromSjakklubb

Mandag 24. april blir det FIDE-ratet lynsjakk kl 18:00.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.