Før siste runde

Thomas Ryen (denne gang med svarte brikker) vant det meget viktige returoppgjøret mot Tobias Nilsen i nest siste runde av klubbens vårturnering. Nærmest Ryen på tabellen ligger nå Åge Ringstad, som imponerte med vinst mot Zdenek, mens Filip Nilsen plukket nok et halvpoeng mot en høyere ratet spiller. Hyggelig var det at både Fredrik, Ole Jørgen og Thomas Pronstad var tilbake ved brettet i langsjakk denne kvelden, men ingen av disse «storspillerne» er direkte involvert i tetkampen i vårens turnering:

Siste runde i vårturneringen spilles mandag 15. mai, og det mest sannsynlige oppsettet dersom alle i tetstriden møter opp, ser ut til å være Ryen mot Ringstad på førstebordet, Filip mot Tobias på andrebordet, og Trond mot Terje på tredjebordet.

Vi tar med et par avgjørende situasjoner fra noen av partiene …

Som vanlig var det offensivt spill mellom Tobias og Thomas R, denne gang med en siciliansk dragevariant. I denne stillingen har Hvit spist en bonde som etter hvert viser seg å være ganske giftig:

Bonden på a7 så fin ut da den ble tatt for et par trekk siden, men nå har den blitt giftig (-3).

Knut med svarte brikker lurte Terje i åpningen, og hadde lenge et kraftig press på dronningfløyen, uten at det var lett å finne noe avgjørende gjennombrudd. Til slutt slapp Terjes innestengte løper fri, og bidro sterkt til å avgjøre partiet på motsatt fløy:

Hvit avgjør partiet (+8) med et frekt bondeoffer. Dersom kongen hadde gått til h7 i trekket før, så ville stillingen vært helt jevn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.