Ryen og Ringstad øverst på tabellen

Det ble Lillestrøm Sjakklubbs klubbmester fra 2015, Thomas Ager Ryen, som gikk til topps i årets vårturnering. Vi gratulerer!

Gratulasjoner også til Åge Ringstad, som vant mot Ryen på toppbordet i siste runde, og endte på samme poengsum. Ryen spilte på de øverste bordene gjennom hele turneringen, og sanket dermed flere kvalitetspoeng enn Ringstad, som spurtet meget sterkt bakfra. Ringstad ble også klar vinner av rating-klassen under 1500.

På tredjeplass kom Tobias Nilsen, som vant overbevisende med svarte brikker mot Terje Wahl i siste runde.

Ellers må jo nevnes at vår gamle kjenning, stormester Johan-Sebastian Christiansen, hadde tatt turen til Lillestrøm denne siste runden. Han satte opp en meget kompleks angrepsstilling mot Tommy Furuknap. Og plutselig var partiet slutt.

Ellers vant Thomas Pronstad mot Sveinung, og Fredrik vant mot Tom. Zdenek reddet en remis mot Ole Jørgen, etter å ha mistet mye tid i bilen mens han ventet på at bommen inn til stadion skulle åpnes.

Partiet mellom Ryen og Ringstad på toppbordet svingte for øvrig noe enormt:

+4 (trekk 19) / 0,0 (trekk 23) / -9 (trekk 26) / -#7 (trekk 37) / 0,0 (trekk 44) / -8 (trekk 45)

En meget frisk start på toppbordet – og slik fortsatte det i 52 trekk! (T. Ryen – Å. Ringstad: 0-1)

Svart punkterer Hvits angrepsplaner på andrebordet, og vinner bonden på h4. (T. Wahl – T. Nilsen: 0-1)

Mandag 22. mai spilles FIDE-ratet klubbturnering i hurtigsjakk.