Rapport fra NM-runde 5

Knut Johnson er fortsatt med i tetkampen i Klasse 3, etter remis på bord 6 denne tirsdagen. Det var et meget jevnt parti, som ebbet ut med ulikefargete løpere som beskyttet sine egne bønder. Knuts motstander hadde ca 50 poeng høyere FIDE-rating, så remis var et ok resultat. Knut skal ha hvite brikker også i Runde 6, mot en spiller som har ca. hundre poeng høyere FIDE-rating. Knut har 3,5 / 5 så langt, og har foreløpig plukket 31 nye ratingpoeng.

Knut har her invitert til tårnbytte, og partiet går mot remis med ulikefargete løpere.

Ellers tapte både Åge Ringstad og Tommy Furuknap i dag, etter fine seire i går kveld.

Både Trond Jacobsen og Tom Dalbak er på 50 prosent score etter fem runder. Trond er omsider på positiv rating-score, etter en litt treg start på turneringen. Vi mener fortsatt at Trond er under-ratet, etter at mange rating-pong ble tapt etter beinbruddet forrige vinter.

Terje tok sin første seier i turneringen, med hvite brikker i et London-parti der det plutselig ble mulig å gi bort et tårn for å få en dronning:

Svart har nettopp spilt tårnet til c7, men kan ikke hindre ny dronning dersom det hvite tårnet slås.

Ellers må nevnes at Terjes lag «CryptoTeam» ligger på 12.plass i Fantasy-sjakken etter at femte runde er unnagjort. Målet er plass på Topp 10 ved turneringens slutt.

Vi tar også med det avgjørende øyeblikket fra Tommy Furuknap sitt fine vinstparti mandag kveld. Tommy hadde hvite brikker her:

Svart jager bort den hvite dronningen, i stedet for å redde springeren på b7. Men på retrettfeltet b3 gir dronningen sjakk, og dermed faller springeren.

Vi kommer tilbake med flere NM-rapporter her på nettsiden utover i uken.

Én kommentar til “Rapport fra NM-runde 5

  1. Trond Jacobsen

    Det var synd med Knut i dag i runde 6. Jeg så deler av avslutningen direkte. Knut kunne tatt remis i rent bondesluttspill ved å ta opposisjon med kongen hvis han ville. Begge hadde tre bønder på dronningfløyen og to bønder på kongefløyen. Dessverre tok Knut sjansen på å invadere dronningfløyen med kongen, hvorav motstanderen invaderte kongefløyen samtidig og rakk å få dronning ett trekk før Knut.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.