Rapport fra NM-runde 6 og 7

Som Lillestrøm-spiller føler man seg ikke helt trygg når man må passere Vålerengas hjemmebane før man kan sette seg ved sjakkbrettet. Det gjelder å være på vakt mot hooligans, spiddere, gafler og avdekkere …

Når det gjelder runde 6 i årets landsturnering, så er det bare å fastslå at det gikk særdeles dårlig med Lillestrøm-laget, med kun et halvpoeng til Trond J. som eneste trøst. Det kan nok være mye å lære av feilene som ble gjort i denne runden, men det er altfor sterke scener til å kunne vises her i cyberspace.

Runde 7 ble noe bedre. Trond og Terje vant sine partier, og Tommy spilte remis i et av kveldens lengste tårnsluttspill. Den mest originale stillingen oppstod i klasse Senior-50B:

Hvem sier at London-systemet er kjedelig …? (Wahl – Rougthvedt: 1-0)

Ellers må nevnes at våre naboer på Strømmen har to blant de tre beste i klasse Senior-50. Vi ønsker lykke til i innspurten.

I de yngste klassene fortsetter Tien’s døtre Chloe Elisabeth og Thea Alexandra å spille gode partier. Chloe har 3/7 i den meget sterke miniputt-klassen, og i den klassen finner vi bl. a. Astor, Birk og Espen som spilte på Dragen-laget som møtte Lillestrøms andrelag i november. Thea (som fortsatt har flere år igjen som mikroputt) har 3/7 i den aller yngste klassen i sin første Landsturnering.

Medaljesjansene er nok blåst for Lillestrøms spillere ved brettet nå, men vi får satse på å få flest mulig opp på 50 % score. Best av våre så langt er Trond med 4 poeng, Knut 3,5 poeng og Terje 3 poeng. Trond har en rating-prestasjon på 1727 så langt, ellers har vi vært ganske gavmilde med rating-poengene i år. Her er alle resultatene: https://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Landsturneringen2023-SjakklubbenStjernen

Når det gjelder Fantasy-sjakken, så har «CryptoTeam» stormet oppover på tabellen, og ligger nå på fjerdeplass, bare ett poeng bak ledende «Lagnavn tas imot med takk». Og CryptoTeam har allerede tatt et helpoeng i Klasse 3 i morgendagens runde 8, siden Tommy Furuknap har fått walk over i den runden. Her er linken: https://chessfantasy.no/home

Fredag er det åttende runde på formiddagen, og lynsjakk-NM på kvelden. Der er foreløpig påmeldt fra Lillestrøm Trond og Åge i klasse 3, Terje i klasse 5, samt Andre Barna som stiller i Senior 50+.

Én kommentar til “Rapport fra NM-runde 6 og 7

  1. Terje Wahl Innleggsforfatter

    Runde 8: Tom vant, Terje remis, Knut og Trond tapte. Tommy fikk walk-over. Åge ble dessverre syk og måtte melde forfall til både langsjakk og lynsjakk.

    Lynsjakk: Terje scoret 6,5 / 11. Vet ikke hvordan det gikk med de andre fra Lillestrøm.

    Fantasy-Chess: CryptoTeam ligger på andreplass før siste runde!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.