Sluttrapport fra Landsturneringen 2023

Så er årets Landsturnering unnagjort. Knut, Tommy og Terje holdt ut (på tribunen) helt til aller siste pokal var delt ut. Her er litt om resultatene fra de to siste dagene.

Vi fant en fin sti gjennom skogen for å slippe gå gjennom VIF-tribunen. Men det hjalp ikke så mye på sjakk-prestasjonene våre …

I runde 8 fikk Tommy walk-over, mens Åge var blitt syk og måtte melde forfall de to siste dagene. Tom vant sitt parti i denne runden, mens Terje spilte remis. Knut og Trond tapte.

I Lynsjakk-NM fredag kveld scoret Trond 4/9 i Klasse 3 og Terje 6,5/11 i Klasse 5. Ganske bra, men ikke nok til finaleplass for noen av våre.

Runde 9 ble heller ingen stor Lillestrøm-runde. Både Knut, Tommy, Tom og Terje tapte nemlig sine partier. Eneste lyspunkt var at Trond klarte remis i sitt parti i Klasse 2, og dermed klarte han 50 % score totalt i en klasse der han var forhåndsrangert blant de aller nederste. Trond ble vår klart beste spiller i denne turneringen, med 4,5 poeng og en solid ratingframgang.

Sluttresultatet ellers ble at både Knut, Tom og Terje endte med 3,5 poeng, mens Tommy fikk 2,5 og Åge ble stående med sine to tidlige seire.

Terje (svarte brikker) har her vunnet to bønder i et forrykende skandinavisk-parti, men Hvit får her aktivisert sitt tårn med trussel mot dronningen. Stockfish sier at stillingen fortsatt er helt jevn, men Hvit brøt til slutt igjennom ved å ofre hvitfelt-løperen på g6-bonden. (Bjørklund – Wahl: 1-0, 39 trekk, runde 9).

Lillestrøm Sjakklubbs leder Thomas Pronstad stilte opp i den avsluttende kafesjakkturneringen på Good Knight Pub lørdag kveld, og tok der en fin 9.plass blant 59 deltakere med 5 poeng på 7 runder.

Vi kommer trolig tilbake til noen av NM-partiene senere i sommer her på klubbens nettside.

I Tippekonkurransen Fantasy-Chess så snublet «CryptoTeam» (Terje Wahl) litt i siste runde, og endte på åttendeplass. Et annet Lillestrøm-lag, «fetsjakk» (Anders S. Jensen) spurtet meget godt de to siste rundene og tok 42.plass etter å ha ligget ganske langt tilbake tidlig i turneringen. Det har vært flere Lillestrøm-lag med i tippekonkurransen også, men her har ikke nettredaktøren full oversikt over hele resultatlisten og hvem som skjuler seg bak de fantasifulle lagnavnene.

2 kommentarer til “Sluttrapport fra Landsturneringen 2023

 1. Thomas Pronstad

  Så vi fortsetter å ikke levere under press. Ganske spesielt. Det var gøy, men varmt å spille på TGK. En ren tårnbukk og et tidstap var beholdningen på de som ble tap. Ellers syntes jeg at jeg spilte bra. Ser ut til å være i rute til høstens turneringer.

  Gratulerer til Trond med en god prestasjon. Synd Knut falt så tilbake etter den gode starten.

  Svar
 2. Terje Wahl Innleggsforfatter

  Det kan også nevnes at både Chloe (miniputt) og Thea (mikroputt) spilte meget bra i sine klasser, begge med 50 % score i langsjakken.

  Beste plassering i NM fra klubbene på Romerike var det Steinar Dieseth Skogholt fra Nes Sjakklubb som stod for, med andreplass i Klasse 4.

  I Lynsjakk-NM imponerte Thea med sterke 12/15 poeng i Mikroputt-finalen. Det ga fjerdeplass, svært nær tredjeplassen.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.