Noen misbrukte muligheter fra Landsturneringen

Her kommer noen glimt fra tre partier som alle skulle endt med Lillestrøm-seier, men som bare endte med to remiser og et tap.

Vi starter i sjette runde, med partiet Arild Myhre – Terje Wahl i Senior-B. Her har Lillestrøms spiller vunnet en kvalitet, og utnytter nå en binding mot den hvite kongen til å vinne ytterligere en bonde. Stockfish sier -3 etter 22 Dxd4.

Svart stod klart best her. Men så gikk noe helt galt, og den svarte dronningen forsvant plutselig fra brettet …

Så til syvende runde, og partiet Idar Sørensen – Tommy Furuknap i Klasse 3. Tommy har spilt fint i midtspillet, og gjør her det riktige kongetrekket, som tvinger Hvit til å gi tårnet for å stoppe d-bonden:

Datamaskinen sier matt i 32 trekk, men slik gikk det ikke. En slurvefeil førte til at vår mann etter hvert også måtte ofre tårnet for å stoppe motstanderens bønder, og til slutt var det bare de to kongene igjen på brettet.

Til slutt skal vi se litt på partiet Terje Wahl – Lars Hope fra åttende runde i Senior-B. Her må først nevnes at Hope (som representerer Sandnessjøen) faktisk spilte i Lillestrøm for mange år siden, rundt 1990.

Hvit utnytter her en binding mot den svarte kongen, og med 31 gxh5! sier Stockfish +5 for undertegnede:

Men etter dronningbytte på feltet f7 noen trekk senere sank fordelen til +2, og til slutt forsvant hele fordelen, og spillerne tok remis. Riktig hadde vært 40 De5! (+6)

Akk, ja. Som dikteren sier: «Evig eies kun det tapte …»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.