Kort rapport fra Runde 1

Da er klubbmesterskapet i langsjakk i gang. Det ble spilt på fem bord i første runde.

Pronstad – Ryen ble et publikumsvennlig miniatyrparti, der aggressive bønder spiste offiserer på sin vei framover. Svart kom raskt på hælene, og burde nok ha dratt i nødbremsen med 9…Lxb7 i denne stillingen:

Det ble feil å fortsette symmetrien ved å slå på b2, for Hvit slo deretter på c8 med sjakk, og partiet var over etter 16 trekk.

Det ble også favorittseier til Tarek Spreemann mot Tom Dalbak før to timer og 20 trekk var gått. Men de tre siste partiene ble laaaange:

Johnson – Aannestad spilte til det bare var de to kongene igjen på brettet, og dermed remis etter 72 trekk.

Sriraj spilte både raskt og godt mot favoritten Trond Jacobsen, og Trond måtte jobbe hardt med lite tid på klokka for å hente seieren hjem med en sjakk matt etter 90 trekk.

Partiet mellom Zdenek og Per Emil ble avbrutt (hengeparti) etter 4 timer. Det er en interessant stilling, der Hvit har to lette offiserer og tre bønder mot tårn og fire bønder hos Svart. I denne stillingen gjør Hvit sitt hemmelige trekk:

Runde 2 spilles mandag 18. september kl 18:00.

Hengepartiet må spilles ferdig i løpet av september.

Her er resultatlisten: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromHostturnering2023-LillestromSjakklubb

2 kommentarer til “Kort rapport fra Runde 1

 1. Thomas Pronstad

  Det hengepartiet er helt utrolig. Når jeg dro hadde Zdenek materiell fordel, men måtte jobbe litt for å få ut brikkene, men det så tilsynelatende ut som han hadde kontroll. Her kan alt skje.

  Svar
  1. Terje Wahl

   Spillerne ble, etter noen dagers tenkepause, enige om remis i hengepartiet. Resultatet er registrert i Turneringsservice, og alt er klart for andre runde på mandag.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.