Hollandsk aften i runde 3

På tre av de fem bordene stod det en bonde på feltet f5 etter at to trekk var unnagjort av partiene i runde 3, så Hollandsk åpning er tydeligvis «in» blant svartspillerne.

Det hollandske partiet mellom Terje og Tarek forløp ytterst korrekt i 21 trekk, knapt mulig å se datamaskinens pil bevege seg der. Så, i trekk 22, ville det riktige trekket for Hvit ha vært å flytte dronningen til d1, for senere å true med sjakk på kanten. I stedet kom her bondetrekket 22 f3?, og Tarek fikk en fordel som han styrte sikkert inn til sjakk matt noen trekk senere.

Det hollandske partiet mellom Trond Jacobsen og Thomas Ryen var temmelig ellevilt i starten, pila svingte fra fordel Hvit til stor fordel Svart, før partene tok remis i denne originale stillingen:

De øvrige tre partiene endte med seire til henholdsvis Enrique, Knut og Zdenek.

Totalt er nå 13 spillere med i turneringen.

Her er resultatlisten etter tre runder: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromVaarturnering2024-LillestromSjakklubb (NB: Turneringsservice-programmet er litt forvirret nå, etter at FIDE forandret rating-systemet underveis i turneringen vår, men Sjakkforbundet og FIDE har full kontroll på dette.)

Vi ser at fem av spillerne har allerede brukt opp sine to fraværs-remiser, så her gjelder det å møte opp framover for å henge med i teten!

Runde 4 i vårturneringen spilles mandag 18. mars.

Førstkommende mandag, den 11. mars, blir det FIDE-ratet lynsjakk.

Men før det skal seriesjakken her på Østlandet avsluttes med lagkamp både lørdag 9.mars (hjemme mot Follo) og søndag 10. mars (borte mot Sarpsborg).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.