Vårturneringen er ferdigspilt

Det ble spilt på syv bord da siste runde i klubbens vårturnering i langsjakk ble unnagjort mandag 22. april. På det øverste bordet vant Thomas Pronstad mot Ole Jørgen Aannestad etter 45 trekk, og dermed ble det Thomas som vant Vårturneringen 2024. Vi gratulerer!

Et meget interessant parti mellom Tarek Spreemann og Anders S. Jensen på andrebordet endte med at Tarek brøt igjennom med et matt-angrep der dronning, løper og springer samarbeidet fint. Partiene på de to øverste bordene ble spilt på elektroniske brett, og kan ses på Lichess her: https://lichess.org/broadcast/lillestrm-varturnering/round-7/FRoRVWRl

På de neste bordene vant Thomas Ryen med svarte brikker mot Knut Johnson, mens Enrique Domenech og Zdenek Barton tok remis da 60 trekk var unnagjort. Terje vant mot Kamil på bord 5. På bord 7 tok Sriraj sin første langsjakk-seier, i et fartsfylt oppgjør mot Trayan. Mest dramatisk var det på bord 6, der Tom tapte på tid mot Einar, i det som var en meget god stilling for Tom.

Her er slutt-tabellen: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromVaarturnering2024-LillestromSjakklubb

Terje hadde den heldigste trekningen i siste runde, og endte dermed øverst blant de spillerne som startet turneringen med rating under 1500.

Vi tar med et glimt fra det nederste bordet, der Sriraj utnyttet en taktisk mulighet i trekk 25:

Resultatene fra vårturneringens tre siste runder er nå innsendt for FIDE-rating, og dermed vil Einar få sin første langsjakk-rating fra FIDE ved kommende månedsskifte. Sriraj har foreløpig ikke tatt langsjakkpoeng mot FIDE-ratet motstander på Lillestrøm, men spilte remis mot en ratet motstander i Nordstrand-turneringen i helgen. Det gjenstår å se om dette holder til plass på FIDEs ratingsliste i langsjakk.

Mandag 29. april kl 18:00 spiller vi FIDE-ratet hurtigsjakk. Det blir fem runder med betenkningstid 10 min + 5 sek.

Når det gjelder NM for klubblag i Drammen 9 – 12 mai, så ser det ut til at dette blir et meget stort arrangement. Allerede er 25 lag påmeldt, og flere av de store Oslo-klubbene har foreløpig ikke bestemt seg for hvor mange lag de skal melde på der. Lillestrøm Sjakklubb stiller med ett lag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.