Sluttrapport fra NM for klubblag

Det ble nesten, men ikke helt, for Lillestrøm Sjakklubb i årets NM for klubblag. Etter to knepne tap 1,5 – 2,5 på lørdag, startet det fint på søndagen, da Audun, Anders, Enrique og Åge tok en klar 4-0 seier mot Asker-3 i femte runde.

I den sjette og siste runden var det Arendal-1 som var motstander. Nå var det Tommy og Terje som satt på de to nederste bordene, for å møte motstandere med drøyt 100 poeng høyere rating. Audun var rating-favoritt på førstebordet, mens det i utgangspunktet var svært jevnt på andrebordet, der Anders hadde hvite brikker.

Tommy møtte en Morra-gambit på et nokså uvanlig vis, og begge spillerne måtte bruke mye tid i åpningsfasen. Etter hvert fikk imidlertid Arendal-spilleren opp et tungt press mot den urokerte svarte kongen, og partiet ble avgjort etter ca. to timer.

En time senere var det Terje som måtte gi opp, etter å ha oversett en taktisk trussel i en ellers jevn stilling. Dermed stod det 0-2 i lagkampen, og Anders ble nødt til å spille en remis-aktig stilling videre i håp om å lokke fram en feil fra motstanderen, samtidig som at Audun måtte vinne på førstebordet. Disse to partiene varte svært lenge, og det var bare noen få andre pågående partier i lokalet da avgjørelsen omsider falt: Audun vant på tid i det som trolig var en vunnet stilling, men Anders hadde presset for hardt, avslått to remis-tilbud, og gikk på et ærefullt tap til slutt.

Dermed ble det 1-3 i matchen mot Arendal-1, og vi endte på en beskjeden 40.plass på tabellen.

Her er alle resultatene: https://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=NMforklubblag2024-Konnerudsjakklubb&group=&snr=31

For statistisk interesserte, kan nevnes at Enrique ble vår toppscorer med 3/4, og han gikk ubeseiret gjennom turneringen. Nevnes må også at Audun scoret 100 % med sine to seire på søndagen. Terje lå an til en meget god score før siste runde, men spolerte det i denne stillingen, etter 31 trekk i siste runde:

Det riktige her er å dytte bort hesten med bondetrekket 32 h3, før bonden på f5 slås med løperen. Stillingen ville da vært temmelig jevn. I stedet kom det «litt for smarte» trekket 32 Lxf5?? som gir en tapt stilling (-6) fordi svarts dronning og springer samarbeider godt mot en konge som ikke har luft. Partiet fortsatte med sjakk på b6, dronningbytte på d4, og Svart kunne fortsette med tårn og løper mot springer og løper, og vant partiet etter 46 trekk.

Og alle var enige om at det hadde vært mange spennende partier.

Mandag 13. mai spiller vi FIDE-ratet lynsjakk i Skedsmohallen kl 18:00.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.