Mer info om klubbmesterskapet

Klubbmesterskapet i langsjakk (90 min + 30 sek) starter mandag 16. sept kl 18:00. Det skal spilles 7 runder (se terminlisten for de andre spilledatoene). Turneringen vil bli FIDE-ratet, med rapportering til FIDE hver måned.

Det brytes for hengeparti kl 21:55 dersom det fortsatt pågår partier.

Turneringsservice vil benytte Konrad-systemet, med maksimalt 2 innbyrdes oppgjør i løpet av turneringen. Dersom det blir mange deltakere, så er det ikke sikkert at noen kommer til å møtes to ganger.

I trekningen av den første runden, vil systemet basere seg på FIDE-ratingen i langsjakk. Det er imidlertid flere av de (mulige) deltakerne i klubbmesterskapet som ikke har langsjakk-rating enda, og i slike tilfeller skal turneringsledelsen legge inn «virtuelle» rating-tall som skal gjenspeile dokumentert/estimert spillestyrke. Vi har i år valgt å gjøre det på denne måten:

For de som bare har FIDE-rating i andre disipliner enn langsjakk, brukes gjennomsnitt av lyn-rating og hurtig-rating: Andrew (1674), Einar (1545), Even (1506), Sriraj (1476).

For de som ikke har noen FIDE-rating, brukes gjennomsnitt av prestasjoner i klubben i sommer/høst: Mathias (1668), Amir (1638), Trayan (1567), Trond R (1504), Steffen (1402), Sipehr (1400).

NB: Disse «virtuelle» rating-tallene kommer ikke til å bli brukt av FIDE, der er det bare FIDEs langsjakk-rating som brukes. Hensikten er bare å få en riktigst mulig trekning av de to første rundene. Og med dette: Lykke til i klubbmesterskapet 2024!

Vi avslutter med en stilling fra partiet Wahl – Graff i Oslo (OSS) i går. Her hadde jeg lagt en langsiktig plan om tårnbytte på e8 for deretter å gjøre et flott innhopp Sg5. Heldigvis oppdaget jeg i siste øyeblikk at Svart da ville hatt det farlige forsvarstrekket …Lh6! Dermed var det bråbrems og tilbake til tenkeboksen, med en bonde under. Partiet endte remis mange trekk senere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.