Oppsummering av Runde 1 i klubbmesterskapet

Det var godt oppmøte, og det ble spilt på syv bord i første runde av høstens langsjakkturnering. Aldersspennet var også stort, fra 7 år til 70 år! Tre av brettene var elektroniske, og partiene derfra kan dere se på Lichess her: https://lichess.org/broadcast/lillestrm-hstturnering/round-1/z11Aw5Em

Som normalt for en første runde, så ble det mange favorittseire, deriblant til Thomas P, Ole Jørgen, Zdenek og Fredrik. Even imponerte med en sterk seier med svarte brikker mot Anders, mens det ble remis i partiet mellom Buzurg og Thomas R. I kveldens lengste parti klarte Enrique å vinne et parti som lenge var svært jevnt.

Her er hele resultatlisten: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromHostturnering2024-LillestromSjakklubb

(Merk at det er noen virtuelle rating-tall i resultatlisten, se mer info om dette i det forrige innlegget her på nettsiden.)

Runde 2 i turneringen spilles førstkommende mandag, 23. september kl 18:00.

Vi tar med et glimt fra det fartsfylte oppgjøret mellom Anders og Even, der spillerne startet med London-åpning mot Konge-indisk forsvar. Her er Svart på offensiven i trekk 16:

Svart hadde et solid overtak rundt trekk 20, men overså litt senere en stor vinstmulighet. Pilen svingte vilt i trekkene 24-25-26 før Svart igjen fikk en vinnende stilling.

La oss også nevne at GM Johan-Sebastian Christiansen nå er nr. 65 i verden på ratinglisten i langsjakk, etter flott spill i det pågående sjakk-OL i Budapest. Han har gjennom flere år vært gjest i turneringer her på Lillestrøm.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.