Tre i teten etter to runder

Det ble spilt på syv bord i andre runde av klubbmesterskapet. Siden det ikke var noen overføring på Lichess, så tar vi en nærmere omtale av partiene her på klubbens nettside.

Topprangerte Thomas P. måtte ta en fraværsremis i denne runden pga jobben, og dermed ble det Even mot Zdenek på toppbordet. 14-åringen kom greit ut av åpningen mot Zdeneks skumle Nimzo-Rubinstein-sicilianske åpning, men i midtspillet fikk veteranen inn en avgjørende avdekker mot tårnet i hjørnet, og førte partiet til seier etter 33 trekk:

På bord 2 stod Enrique kvalitet over i midtspillet etter en vellykket taktikk. Ole Jørgen var lenge hardt presset, men klarte på finurlig vis å ende opp med et vunnet bondesluttspill etter 72 trekk! Både spillerne og tilskuere analyserte partiet grundig i etterkant for å finne ut hva som egentlig skjedde.

På bord 3 vant Fredrik, som på forhånd var klar favoritt mot Buzurg. Uratede Buzurg spilte fint lenge, men så kom det en feil.

På bord 4 vant Thomas Ryen mot Terje etter 35 trekk, i et fartsfylt parti der spillerne rokerte hver sin vei. Klubbens sekretær hadde en lovende stilling, men Ryen var raskest til å angripe. I denne stillingen burde Svart ha gått i angrep med sin hest, i stedet for å fokusere på Hvits mulige løper-spidding av dronning og tårn:

På bord 5 spilte Tom og Amir remis etter 37 trekk, i det som fra nabo-bordet så ut som et meget jevnt parti hele veien. Men taktisk var det, for den svarte dronningen var lenge på tokt høyt oppe på Hvits banehalvdel, mens en hvit hest hadde forvillet seg langt inn på Svarts territorium.

På bord 6 møttes Per Nagy (nytt medlem i klubben) og Einar. Det var tydelig av veteranen Per hadde spilt sjakk før, og partiet var meget solid spilt fra begge sider inntil Hvit i trekk 24 spiste en «forgiftet» bonde på c7. En fin springergaffel fra Einar avgjorde da partiet:

På bord 7 møttes klubbens to yngste spillere. Det ble seier med hvite brikker for Sriraj mot Sipehr etter 21 trekk.

Etter to runder ligger Ole Jørgen, Zdenek og Fredrik i teten med 2 poeng, mens de to Thomas’ene følger på 1,5 poeng.

Blant de spillerne som startet turneringen med rating under 1600, så er det foreløpig jevnt med mange spillere på 1 poeng, men Even ligger først etter å ha møtt to høyt ratede spillere.

Resultatene fra de to første rundene er nå sendt inn til Sjakkforbundet for videre rapportering til FIDEs ratinglister. Vi har grunn til å tro at Einar kommer til å få sin første FIDE-rating i langsjakk ved månedsskiftet, og at flere av klubbens nyere medlemmer vil få FIDE-rating i hurtigsjakk og/eller lynsjakk.

Tredje runde i klubbmesterskapet spilles mandag 14. oktober kl 18:00.

Mandag 30 september spiller vi lynsjakk uten FIDE-rating, og da er det også åpent for andre sjakk-interesserte å ta en tur innom. Dørene åpnes kl 18:00.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.