Glimt fra noen flere partier

La oss se litt nærmere på flere interessante stillinger fra partier i Runde 2 av klubbmesterskapet:

Partiet mellom Sriraj og Sipehr startet ut med 2-springer-åpningen i italiensk. Sipehr gikk meget offensivt ut med de svarte bøndene. Her ville …exd4 ha vært et bra trekk, mens …g5?! ble litt for optimistisk:

Det avgjørende angrepet fra Sriraj kom nettopp på kongefløyen, på et tidspunkt da den svarte a-bonden var kommet helt til feltet b2.

Partiet mellom Fredrik og Buzurg startet ut i en original variant av dronning-gambit, og spillerne rokerte til hver sin side. Etter 12…Te8? 13 Lb5! fikk Hvit et avgjørende overtak (+2,6). Hvis Svart i stedet hadde spilt 12…h5 der, så ville nok partiet ha vært noe jevnere (+0,7) i fortsettelsen.

I konkurransen om rundens mest originale åpning, så var det kanskje remis-partiet mellom Tom og Amir som var vinneren i Runde 2. Allerede etter tre trekk sier nemlig Lichess «Intet parti funnet». Fortsettelsen var også temmelig original, og det var noen vinst-muligheter som ikke ble utnyttet der. Men så var det jevnt igjen i denne originale stillingen, der datamaskinens anbefalte trekk 20 Se7 ble spilt:

Vi nevner avslutningsvis at det på torsdag ble seier med svarte brikker til Lillestrøms utsendte i Oslo Sjakkselskaps høstturnering. Partiet Grøhn – Wahl endte 0-1 etter 37 trekk. Her var det kongeindisk forsvar som vant mot London-systemet (men i en litt annen variant enn partiet Jensen – Wahlberg fra første runde på Lillestrøm).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.