Zdenek alene i teten

Etter at tre runder er unnagjort i årets klubbmesterskap i Lillestrøm Sjakklubb, så er Zdenek Barton eneste spiller med 100 % score. Det ble spilt på syv bord i tredje runde.

Kveldens oppgjør på toppbordet var en mottatt kongegambit mellom Zdenek og Ole Jørgen, der hvit-spilleren gikk ut av teorien allerede i fjerde trekk, og etter 5 De2!? sier Lichess at «Intet parti funnet». Et virkelig nyskapende parti i Skedsmohallen denne mandagskvelden, altså.

Datamaskinen sier at i denne diagramstillingen har ikke Hvit noe kompensasjon (-1) for bonden som ble ofret, men dette jevnet seg ut etter 10 trekk, og allerede fra trekk 14 hadde Hvit et solid overtak (+3). Partiet var over etter 26 trekk.

Også på bord 2 ble det et meget taktisk og ganske kort parti, med rokering til hver sin side. Enrique kom raskest i gang med angrepet sitt, og vant mot Even etter 22 trekk.

Også i dette partiet gikk spillerne raskt ut av teorien, for etter 7 0-0-0 sier Lichess at «Intet parti funnet».

På bord 3 vant Amir med hvite brikker mot Sriraj, mens Tom vant med svarte brikker mot Trayan på bord 4 etter 42 trekk. På de to neste bordene vant Anders (36 trekk) og Knut (29 trekk) mot henholdsvis Tommy og Buzurg.

På det nederste bordet møttes turneringens yngste og eldste spiller i et fint italiensk parti. Både Sipehr Buzurg og Per Nagy spilte åpningen meget presist. I trekk 14 valgte Sipehr å slå bonden på e5 med tårnet (-1,3), mens det hadde vært bedre å slå med springeren (-0,4).

Veteranen Per hadde deretter overtaket med sitt løperpar, og avgjorde partiet med en fin matt etter 25 trekk.

Zdenek leder nå turneringen et halvt poeng foran Fredrik. Blant spillerne som startet turneringen med FIDE-rating under 1600, så ligger Amir og Tom i teten. Så langt har 19 spillere vært i aksjon i turneringen. Av disse har Pronstad, Wahl og Ilkov allerede brukt opp sin kvote (2) av fraværsremiser.

Her er hele resultatlisten: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromHostturnering2024-LillestromSjakklubb

Runde 4 i turneringen spilles mandag 21. oktober. Partiene starter kl 18:00.

Vi tar også med to bilder fra premieutdelingen i kretsmesterskapet for Oslo og omegn, der Terje og Even vant sine rating-klasser i henholdsvis lynsjakk og hurtigsjakk. (Foto: Sjakklubben Stjernen).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.