Partier fra Nordstrand GP

Denne stillingen fikk jeg mot Sheila Barth Sahl i runde 3 etter en eldre Slav variant, der jeg gikk for det solide 6.e3 i stedet for det ambisiøse 6.Ne5. Sheila har nettopp spilt e5 for å bryte opp sentrum, men det er et taktisk problem med ideen. Jeg spilte for raskt på det jeg hadde orginalt planlagt, og overså det. Hvit trekker og for en vinnende fordel.

 

 Etter Nxe5 har svart problemer.

Her gir Stockfish nxe5, dxe5, f4 med +2,noe. altså offiser for bonde. Alternativene gir svart langsiktige problemer med bonde under og feilplasserte offiserer mot et sterkt hvitt sentrum.

I siste runde mot Aleksander Lindbøl hadde jeg en veldig god stilling lenge, men han forsvarte seg godt inntil jeg fikk denne muligheten jeg misbrukte:

Hvit trekker og vinner.

 

Etter f4! har akkurat hvit dekket alt. Beste forsøk fra svart er exf4, h4!! (unngå f3 med matt-trussel og tårntrussel) og så ta på b7. f4 var et trekk jeg så på over brettet men forkastet raskt fordi jeg ikke så h4 etterpå. Så spoler vi fram en del trekk, jeg har gått fra bonde over til bonde under.

Her har hvit muligheten til å redde remisen med korrekt spill. Etter timevis med GM Karsten Müllers endgame dvd-serie hadde jeg lært noe, og gikk jeg for dronningbytte med et teoretisk remis tårnsluttspill.

Én kommentar til “Partier fra Nordstrand GP

  1. Audun

    Gratulerer til Thomas med vel spilte partier og en solid ratingprestasjon! 

    Husker jeg var med i fjor og fikk 1,5p av 5 og mistet ca 50 ratingpoeng…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.