Hurtigsjakk både her og der

Denne uken stod i hurtigsjakkens tegn. På onsdag stilte Åge Ringstad og Sten A Jensen opp på Lørenskog for fem runder hurtigsjakk (25 minutter uten tilleggstid). Begge våre spillere scoret 2,5 poeng, altså 50 %. Den endelige resultatlisten er ikke lagt ut på nettet enda. 

Lørdag var det Nordstrand Hurtigsjakk GP på Lambertseter, med Knut Johnson og Terje Wahl på deltakerlisten. Det ble spilt 7 runder med 20 minutter + 5 sek. Jon Ludvig Hammer vant A-klassen med 6,5 poeng. 

Med utgangspunkt i sin ferske FIDE Hurtigsjakk-rating på 1581 stilte Knut i den sterke B-klassen (Klasse 2 og 3). Der klarte han seg helt fint, med mange lange partier mot motstandere som hadde et FIDE-ratingsnitt i hurtigsjakk på drøyt 1600. Uttellingen ble 2,5 poeng av 7 mulige, som gir en liten nedgang i rating.

I C-klassen (Klasse 4 og 5) scoret undertegnede 3 poeng av 7 mulige etter to seire, to remis og tre tap. Det ble en litt rar turnering, der jeg tapte på tid i et parti hvor jeg stod best, mens jeg klarte å vinne en (nesten) tapt stilling med bare 8 sekunder igjen på klokka, mens min motstander fortsatt hadde 3 minutter igjen. I det ene remis-partiet endte jeg i et bondeløst sluttspill der jeg hadde tårn og løper mot tårn. Datamaskinen ville sikkert sagt +3 og "winning", men så enkelt er det som kjent ikke. Denne gangen lot jeg for øvrig London-åpningen ligge hjemme, og jeg brukte i stedet den andre hvit-åpningen min. Det ble noen friske angrep på g- og h-linjen som kanskje kunne lyktes i lynsjakk, men som ble litt for spedt her. 

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NordstrandGPHurtigsjakk2017-NordstrandSjakklubb

Det kan også nevnes at Jon Ludvig Hammer dagen etter vant lynsjakk-turneringen på Stjernen med suverene 10,5 av 11 mulige. Såvidt jeg kan se, så vil Hammer med dette ta steget inn blant de 50 beste i verden på FIDEs lynsjakk-rating ved månedsskiftet. På den samme lynsjakk-ratingen vil trolig den tidligere verdensmester Garry Kasparov ligge på tiendeplass, etter comeback i uken som gikk.  

2 tanker om “Hurtigsjakk både her og der

 1. pronstad

  Bondeløst tårn og løper mot tårn er som regel enten 0.00 og remis ved riktig spill eller matt i X antall trekk som kjent fra tablebases. Se f.eks (http://chessok.com/?page_id=361) for en evaluator av sluttspill med veldig få brikker. Ettersom det er «umulig å tape» for den med løperen ville jeg forsøkt, som man ofte ser Carlsen og co gjøre også.

  Svar
  1. Terje Wahl

   Takk for tips og en veldig interessant web-side. Dessverre husker jeg ikke akkurat hvor brikkene stod da vi avsluttet det partiet.

   Svar

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.