Hurtigsjakk både her og der

Denne uken stod i hurtigsjakkens tegn. På onsdag stilte Åge Ringstad og Sten A Jensen opp på Lørenskog for fem runder hurtigsjakk (25 minutter uten tilleggstid). Begge våre spillere scoret 2,5 poeng, altså 50 %. Den endelige resultatlisten er ikke lagt ut på nettet enda. 

Lørdag var det Nordstrand Hurtigsjakk GP på Lambertseter, med Knut Johnson og Terje Wahl på deltakerlisten. Det ble spilt 7 runder med 20 minutter + 5 sek. Jon Ludvig Hammer vant A-klassen med 6,5 poeng. 

Med utgangspunkt i sin ferske FIDE Hurtigsjakk-rating på 1581 stilte Knut i den sterke B-klassen (Klasse 2 og 3). Der klarte han seg helt fint, med mange lange partier mot motstandere som hadde et FIDE-ratingsnitt i hurtigsjakk på drøyt 1600. Uttellingen ble 2,5 poeng av 7 mulige, som gir en liten nedgang i rating.

I C-klassen (Klasse 4 og 5) scoret undertegnede 3 poeng av 7 mulige etter to seire, to remis og tre tap. Det ble en litt rar turnering, der jeg tapte på tid i et parti hvor jeg stod best, mens jeg klarte å vinne en (nesten) tapt stilling med bare 8 sekunder igjen på klokka, mens min motstander fortsatt hadde 3 minutter igjen. I det ene remis-partiet endte jeg i et bondeløst sluttspill der jeg hadde tårn og løper mot tårn. Datamaskinen ville sikkert sagt +3 og "winning", men så enkelt er det som kjent ikke. Denne gangen lot jeg for øvrig London-åpningen ligge hjemme, og jeg brukte i stedet den andre hvit-åpningen min. Det ble noen friske angrep på g- og h-linjen som kanskje kunne lyktes i lynsjakk, men som ble litt for spedt her. 

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NordstrandGPHurtigsjakk2017-NordstrandSjakklubb

Det kan også nevnes at Jon Ludvig Hammer dagen etter vant lynsjakk-turneringen på Stjernen med suverene 10,5 av 11 mulige. Såvidt jeg kan se, så vil Hammer med dette ta steget inn blant de 50 beste i verden på FIDEs lynsjakk-rating ved månedsskiftet. På den samme lynsjakk-ratingen vil trolig den tidligere verdensmester Garry Kasparov ligge på tiendeplass, etter comeback i uken som gikk.  

2 kommentarer til “Hurtigsjakk både her og der

 1. pronstad

  Bondeløst tårn og løper mot tårn er som regel enten 0.00 og remis ved riktig spill eller matt i X antall trekk som kjent fra tablebases. Se f.eks (http://chessok.com/?page_id=361) for en evaluator av sluttspill med veldig få brikker. Ettersom det er «umulig å tape» for den med løperen ville jeg forsøkt, som man ofte ser Carlsen og co gjøre også.

  Svar
  1. Terje Wahl

   Takk for tips og en veldig interessant web-side. Dessverre husker jeg ikke akkurat hvor brikkene stod da vi avsluttet det partiet.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.