Det var Runde 2

Ole Jørgen Aannestad og Ivar Chavannes er de eneste med full pott etter at to runder er unnagjort i høstens klubbturnering: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Lillestromklubbmesterskap2021-LillestromSjakklubb

Ole Jørgen møtte denne kvelden Filip Nilsen, overraskelsesmannen fra første runde. Og Filip spilte godt også i denne runden, for partiet varte i hele 67 trekk!

Et halvt poeng bak teten finner vi Thomas og Fredrik (som spilte innbyrdes remis denne runden) og vårt nye medlem Trond Jacobsen, som vant mot Zdenek.

En annen av våre nye medlemmer, Enrique Domenech, fortsetter å spille godt, men måtte gi tapt mot høyt ratede Ivar Chavannes denne kvelden, i et meget originalt siciliansk-parti. Det ble ellers poengdeling i partiet Åge Ringstad – Tom Dalbak.

Kveldens korteste parti var mellom Anders (Hvit) og Terje W. Med London mot kongeindisk var spillerne forberedt på en langdryg affære, men plutselig var det slutt før tyve trekk var unnagjort! Vi går inn i partiet etter trekkene 14 …Lg4 (+1,8) og 15 Lxf6?

Her sier datamaskinen at det er helt likt hvis Svart slår på f6 med bonden. Noe dårligere (+1,2) er det å slå på f6 med løperen. Men det trekket som ble spilt, 15…Lxe2?? er en kjempetabbe (+7). Anders fulgte presist opp med vinnertrekket 16 Lxg7!! Det er lite trøst for Svart å vinne en kvalitet på førsteraden når den hvite dronningen umiddelbart dukker opp på h6 med matt i blikket.

Ellers kan nevnes at Elvis Chikwati (rating 1727) nylig har meldt seg inn i klubben vår, så han kommer nok innom i løpet av høsten. Kan også nevne at det var flere nysgjerrige sjakkspillere uten klubb som var innom lokalet vårt denne kvelden, for å se hva som foregikk, og spille litt.

Runde 3 spilles allerede mandag 4. oktober kl 18:00. Trolig blir vi noe færre spillere den kvelden, siden noen skal på høstferie.

Runde 4 spilles mandag 11. oktober kl 18:00. De tre siste rundene spilles henholdsvis 25. oktober, 1. november og 8. november.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.