Tredje runde, 2021

Fredrik og Ivar er nå i tet i klubbmesterskapet, som de eneste med 2,5 poeng etter tre runder. Fredrik vant et viktig oppgjør mot Ole Jørgen på toppbordet denne kvelden, mens Ivar var på høstferie.  

På 2 poeng følger et stort kobbel med spillere, deriblant våre to nye medlemmer Trond Jacobsen og Elvis Chikwati. 

I denne runden vant Elvis mot Anders, Dag vant mot Filip, Vetle vant mot Terje, mens Knut og Tom spilte en lang remis. Nykommer Peder N. Viken spilte lenge et meget bra parti mot veteranen Zdenek Barton, der Zdenek til slutt lyktes med å sette matt med to tårn mens Peder hadde den eneste dronningen på brettet.  

Peder, Elvis, Dag, Trond og GM JSC har nå brukt opp sine to «walk-over-remiser» (halvpoeng ved fravær).  http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Lillestromklubbmesterskap2021-LillestromSjakklubb

Det skjedde for øvrig dramatiske ting på den lange diagonalen i denne runden. Partiet mellom Elvis og Anders var brått slutt allerede etter 14 trekk, i denne stillingen:

14 Sf6+ avdekket en rekke svakheter på den lange diagonalen.

Vetle tok sin første seier i turneringen med 18 Dxe4! i denne stillingen, der Terje W hadde glemt å sikre tårnet før slagvekslingen startet på feltet e4: 

Matt-trussel kombinert med med et forsvarsløst tårn på diagonalen … det er farlig, det!

Fjerde runde i klubbmesterskapet spilles allerede mandag 11. oktober kl 18:00. 

Femte runde i turneringen spilles 25 oktober. 

Både Filip og Vetle har nå vunnet et parti mot ratet motspiller. Dersom en av dem møter 5 ratede spillere i løpet av denne turneringen, så vil det bli plass på FIDEs offisielle ratingliste i langsjakk allerede på slutten av året.

Når det gjelder andre turneringer her på Østlandet utover høsten, så kan nevnes:

  • NTG Hurtigsjakk, Bekkestua, 7 november. 
  • Senior-NM i Hurtigsjakk, Drammen, 13-14 november. 

Det åpne NM i Lynsjakk og Hurtigsjakk 2022 skal spilles i Kragerø 14 – 16 januar neste år. 

4 kommentarer til “Tredje runde, 2021

  1. Filip Nilsen

    Bra innlegg, Terje! Forresten, var det noen som la merke til en gjenglemt flaske på mandag? Klarte nemlig å glemme en grønn termoflaske

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.