Hurtig-start på påsken

Trond og Terje stilte for Lillestrøm på The Good Knight denne lørdagen, der bl. a. tidligere norgesmester Frode Elsness og landets beste junior Elham Abdulrauf var blant deltakerne i seks runder FIDE-ratet hurtigsjakk.

Ratingpoengene forbigår vi i stillhet her (det er ikke enkelt med disse 12-13 -åringene fra Nordstrand og Dragen), og vi fokuserer heller på det positive:

  • Trond (3,5 poeng) vant i siste runde mot en som klarte remis mot Elsness tidligere på dagen.
  • Terje (2,5 poeng) endte fire plasser høyere enn forhåndsratingen.

Eller må det sies at Trond vant det interne oppgjøret mellom Lillestrøm-spillerne i runde 5. Her er hele resultatlisten med 27 deltakere: https://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=SpringerOfferHurtigmars2023-OfferspillSjakklubb

Men når det gjelder ratingpoeng, så har FIDE nettopp kommet med april-ratingen. I skrivende stund er ikke Norgesratinga oppdatert enda, men en rask sjekk på FIDEs offisielle sider viser at Per Emil gikk hele 57 poeng fram i lynsjakk! Nevnes må også at Filip går 22 poeng fram i langsjakk og 12 poeng fram i lynsjakk. Trond er på vei opp i både langsjakk og lyn etter det kompliserte beinbruddet for et drøy år siden, og Thomas Ryen og Elvis Chikwati fortsetter sin klatring på langsjakkratingen hos FIDE.

Neste utfordring for Lillestrøm Sjakklubb er Lynsjakk-Maraton i Oslo andre påskedag. Der er Trond, Åge og Terje påmeldt foreløpig: https://tournamentservice.com/enrolled.aspx?TID=SpringerOfferLynmarsNGP2023-OfferspillSjakklubb

Eller i verden spilles det sjakk på Fagernes, på Island (med Aryan Tari og Kjetil A. Lie), i Bundesliga, og i løpet av påsken går også det første partiet i VM-matchen mellom Nepo og Ding Liren.

Programmet videre på Lillestrøm:

  • Mandag 17 april: Runde 5 i vårturneringen.
  • Mandag 24. april: FIDE-ratet lynsjakk.
  • Mandag 1. mai: Stengt.
  • Mandag 8. mai: Runde 6 i vårturneringen.
  • Mandag 15 mai: Runde 7 i vårturneringen.

For øvrig: Tilbakemeldingene viser at det ikke er tilstrekkelig interesse i klubben for å stille lag i Lag-NM i Bergen 18-21 mai i år.

Vi avslutter med en Lillestrøm-seier på OSS torsdag kveld:

Løperen går inn i sentrum, og Hvit rasker med seg to bønder innen røyken letter. (Wahl – Bjørkmann 1-0)

God påske!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.