Fra Lillestrøm til Argentina og Fagernes

Etter å ha spisset formen mot vår mann Tommy Furuknap i Skedsmohallen før påske, dro GM J-S Christiansen videre til Argentina, der han spiller meget godt i turneringen i Mar Del Plata. Etter å ha slått noen GM’er, IM’er og FM’er står Johan-Sebastian med 7,5 / 8 før siste runde, og en solid rating-framgang.

Dersom han klarer remis eller vinst i siste runde – og turneringen rapporteres inn til FIDE raskt nok – så vil han trolig klatre inn på listen over de 100 høyest ratede spillerne i verden ved månedsskiftet mars/april. Her er resultatlisten: https://chess-results.com/tnr882412.aspx?lan=1&art=2&rd=9&turdet=YES&flag=30

Her er et glimt fra runde 6 der Christiansen har siktet seg inn mot tårnet på a8, i partiet mot en argentinsk GM:

Så over til hjemlige bredde- og lengdegrader. Det har ikke vært Lillestrøm-spillere i aksjon på den tradisjonsrike påsketurneringen på Fagernes, men både Lørenskog, Nes og Strømmen er representert der. De to Lørenskog-jentene Chloe og Thea, som spilte med oss i Skedsmohallen noen ganger i fjor, har fått flott matching på Fagernes, og har tatt noen fine seire.

Her ser vi et glimt fra partiet der Chloe vant med svarte brikker mot en spiller fra Nes:

Vi tar også med kontrings-trekket der Thea vant i første runde mot favoritten Frederik Nordahl. Svart har her akkurat tatt en «giftig» bonde på d4:

Vi ønsker lykke til i innspurten både på Fagernes og i Argentina.

Skedsmohallen er stengt andre påskedag. Neste klubbkveld i Skedsmohallen blir mandag 8. april, og da spilles femte runde i vårturneringen i Lillestrøm Sjakklubb.

3 kommentarer til “Fra Lillestrøm til Argentina og Fagernes

 1. Terje Wahl Innleggsforfatter

  April-ratinglisten fra FIDE ble publisert i dag. Resultatene fra Argentina og Fagernes inkluderes først i FIDE-ratingen ved månedsskiftet april/mai. Men selv uten de 9 ratingpoengene fra Argentina-turneringen, er nå GM Christiansen nr 107 i verden i langsjakk med 2637. Nr 100 på FIDEs langsjakk-liste nå i april har 2641.

  Svar
  1. Terje Wahl

   Ser ut til at FIDE sliter med Rapid- og Blitz-ratingen, ja. Søndag kveld hadde faktisk Tom Dalbak 1902 i lynsjakk-rating der!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.