Maraton-lyn, rating-rot og feil i oppgave

Det stod 62 sjakkspillere på startstreken, og 42 spillere orket å fullføre hele turneringen, da Offerspill arrangerte Maraton-lyn NGP turnering med 42 runder lynsjakk på The Good Knight andre påskedag. Turneringen varte fra kl 10:00 til 20:30, og GM Elham Amar vant klart. Det ble spilt Konrad-system med maks 4 innbyrdes møter.

Undertegnede ble nest sist med 8 / 42 og tapte tonnevis med ratingpoeng, men moro var det lell. Dessverre ble det to dronningbukker i god stilling mot slutten av kvelden. Etter 4-0 mot meget unge Anton Bae i tilsvarende turnering for ett år siden, ble det denne gang 1-3 mot den fortsatt ganske unge Bae, så jeg har fortsatt positiv score sammenlagt der.

Når det gjelder rating i lynsjakk, så har det vært mye rot fra FIDE etter oppdateringen av ratinglistene ved månedsskiftet. Hvorvidt det hadde med aprilsnarr å gjøre vet jeg ikke, men på et tidspunkt hadde jeg over 1800 og klubbkamerat Tom Dalbak hadde over 1900 i lyn-rating på FIDEs hjemmeside:

Deretter ble min lyn-rating for april justert ned til midt på 1400-tallet (som jeg tror er riktig), og i skrivende stund er den satt tilbake til mars-verdien på 1507. Vi får tro at FIDE får rettet feilene etter hvert.

Og når det gjelder feil: I ledige stunder løser jeg oppgaver fra boken: «Checkmate Workbook» (MacEnulty, 2014). Der brukte jeg noe tid på å løse denne tre-trekkeren, og var veldig fornøyd da jeg fant løsningen som står i fasiten. Men Lichess sier nå at bokens fasit-svar er feil – her behøves det faktisk fire trekk for å sette matt. Så da blir oppgaven til leserne: Hvit setter matt raskest mulig:

2 kommentarer til “Maraton-lyn, rating-rot og feil i oppgave

    1. Terje Wahl Innleggsforfatter

      Javisst. Både bokens forfatter og jeg overså at matten kan utsettes ett trekk ved å spille hesten slik. Matt i 4, altså.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.