Enda jevnere i teten

Det ble spilte på 5 bord i runde 5 i klubbens vårturnering denne mandagen. På de to øverste bordene vant Thomas Pronstad et langt parti (52 trekk) mot Knut Johnson, mens Anders Jensen vant etter 37 trekk mot vårt nye medlem Trayan Ilkov. Disse to partiene ble spilte på elektronisk brett, og kan ses på Lichess her: https://lichess.org/broadcast/lillestrm-varturnering/round-5/ef9qehT6

På de andre bordene vant Thomas Ryen et meget skarpt og spennende parti mot Einar Lundberg, mens Zdenek vant mot Tommy, og Terje vant et langt sluttspill mot Sriraj.

Vi tar med et glimt fra partiet Lundberg – Ryen, der Hvit korrekt spilte springeren til feltet f5. Svart slo umiddelbart hesten med tårnet, noe Stockfish ikke er enig i, men jammen klarte taktikeren Ryen å vende partiet til seier noen trekk senere.

Tarek fikk et halvpoeng i fraværsremis denne runden og leder fortsatt turneringen, men nå er det mange «på skuddhold» før de to siste rundene. Runde 6 spilles mandag 15. april kl 18:00. Her er resultatlisten: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LillestromVaarturnering2024-LillestromSjakklubb

Det kan også nevnes her at klubben nå har meldt på ett lag til NM for klubblag, som spilles i Drammen 9 – 12 mai. Totalt kan 8 spillere benyttes, hvorav 5 navn allerede er klare (Anders, Enrique, Åge, Tommy, Terje). Det skal være 4 spillere på laget i hver runde.

Vi tar dessuten – litt forsinket – med et fint bilde fra Argentina, der GM Johan-Sebastian Christiansen vant den store turneringen i Mar del Plata. Vi gratulerer, og nevner at i øyeblikkket er han nr 92 på live-ratingen med 2646. Dette bildet stod nylig på FIDEs nyhetsside:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.