Kort rapport fra Runde 2 i NM

Både Trond og Terje fra Lillestrøm Sjakklubb spilte remis i andre runde. Trond står dermed med 50 % score og en liten rating-framgang hittil i Klasse 2, mens Terje har 1,5 poeng og er fortsatt med i tet-kampen i Klasse 4.

I andre runde hadde Terje hvite brikker på toppbordet mot klassens høyest ratede spiller, Sidney Haubrick fra Stavanger. Partiet ble notert på Klono-nettbrett, og er dermed tilgjengelig på Lichess her: https://lichess.org/broadcast/nm-i-sjakk-klasse-4/round-2/1KOEbnme#boards

Dette var et maraton-parti der Svart-spilleren aksepterte et remis-tilbud etter 4,5 time i en stilling som var litt bedre (+1) for Hvit. Kort fortalt så kom Hvit best ut av åpingen (+0,7) men valgte feil angrepsplan (-1) og feil oppfølging (-3). Etter hard kjemping var imidlertid stillingen helt jevn igjen etter 31 trekk, og plutselig var det Hvit som presset (+3), men mesteparten av den fordelen var bortspilt da partene ble enige om remis. Her er en meget skarp stilling fra partiet:

Ellers var det Nes-spillere på toppbordet både i Klasse 3 og 5, men der ble det stopp foreløpig. For Frode og Ask fra Strømmen ble det henholdsvis tap og remis i dag, mens Thea fra Lørenskog har startet fint med 100 % score i Mikroputt.

I kveld holdes Sjakkforbundets årlige kongress, der man skal diskutere sammenslåing av Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.