Sluttrapport fra Sjakk-NM

Når det gjelder klubbene fra Romerike, så må vi først her gratulere Nittedal Sjakklubb med hele fem medaljer i lynsjakken: Magnus Digernes vant Klasse 1, og Mikael Digernes tok tredjeplassen i Klasse 3. Dessuten tok Nittedal-spillere både gullmedaljen, sølvmedaljen og fjerdeplassen i Klasse 5 i lynsjakken!

Gratulasjoner går også til Lørenskog Sjakklubb, der Thea Alexandra Homtako tok tredjeplassen i Mikroputt-klassen med 6,5 poeng i langsjakken! Storesøster Chloe og lillebror Philip scoret begge 3,5 poeng i henholdsvis Lilleputt- og Mikroputt-klassen.

Nes Sjakklubb er nok også ganske fornøyd med årets NM: Steinar D. Skogholt tok fjerdeplassen i Klasse 3, med 6/9 poeng og hele 37 poeng framgang på FIDE-ratingen i langsjakk. Dag H. Skogholt endte godt over midten i Klasse 5, med 8 ratingpoeng framgang.

Strømmen Sjakklubb startet turneringen fint, men det holdt ikke helt. Ask Amundsen var lenge i tetstriden i Juniorklassen, men så var det stopp der. Frode Lillevold tok 10.plass i Mesterklassen i langsjakken, og 6.plass i lynsjakk Senior 50+.

Når det gjelder Lillestrøm Sjakklubb, så så det temmelig mørkt ut før siste runde. Der hentet Trond Jacobsen seg fint inn med seier, og sluttet på 4/9 og et ganske lite rating-tap i Klasse 2. Terje Wahl avsluttet med en ganske kort remis i Klasse 4, og endte på skuffende 3/9 poeng og et stort rating-tap, etter å ha startet fint med remis på toppbordet i Runde 2.

Som tidligere nevnt, så var lynsjakken et lyspunkt for begge våre spillere.

For øvrig ble det vedtatt i løpet av NM-uken at både Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund ønsker at de to organisajonene skal slås sammen til ett forbund. Sannsynligvis blir det en felles ekstraordinær sjakk-kongress sent i høst som skal formelt vedta sammenslåing og organisering.

For øvrig ble det på Kongressen vedtatt en ny klasseinndeling for Landsturneringen, i lys av FIDEs endring av rating-systemet (der laveste offisielle rating-tall nå er 1400). Den nye Klasse 3 i NM skal nå omfatte alle spillere med FIDE-rating lavere enn 1600, og det kan nok bli en meget stor klasse neste år. Landsturneringen 2025 skal for øvrig spilles i Bergen i juli neste år.

Til slutt et bilde av seierspallen i Mikroputt-klassen, der Thea tok en fin tredjeplass, bak Michael Mortensen og Anton Bae:

(Foto: Anniken Vestby)

Én kommentar til “Sluttrapport fra Sjakk-NM

  1. Trond Jacobsen

    Det var godt å få stoppet blødningen med seier i siste runde, slik at jeg ratingmessig gikk omtrent i null. Selv om jeg sjakklig sett har fått 50% score eller +1 i de fire andre landsturneringene i klasse 2 som jeg har fullført (2014 i Trondheim, 2018 i Sarpsborg, 2019 i Larvik og 2023 i Oslo) var denne turneringen opplevelsesmessig på topp. Dette grunnet et flott spillerhotell og alle sideturneringene som foregikk om kveldene (jeg var her med på de fleste), og flotte turløyper på Golsfjellet der jeg fikk både jogget og syklet (synd at jeg ikke fikk tid til å padle i tillegg). NM i Bergen i 2025 skal også foregå på et flott spillerhotell (og ikke kjedelige og mindre sosialt tilrettelagte idrettshaller, som i Kongsvinger i 2022 og Oslo i 2023, der folk drar rett hjem etter at partiene er ferdigspilt. Jeg regner med at du også blir med til Bergen i 2025, Terje, og forhåpentligvis får vi med oss noen flere klubbmedlemmer denne gang!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.